Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Eetkamer 16 aug 2015

Dit zijn onze favoriete stoelen uit Scandinavische interieurs

Onze liefde voor Scandinavisch interieurs groeit en groeit. Niet zo gek, als je bedenkt dat we elke dag de mooiste binnenkijkers uit het Hoge Noorden tegenkomen. Elke keer zwijmelen we weer weg bij de mooiste keukens, woonkamers en slaapkamers. Maar hoe creëer je zo’n heerlijk basic interieur bij jou thuis? We zetten de klassiekers voor je op een rij zodat je precies weet waar je naar moet zoeken!

In dit artikel laten we onze persoonlijke favoriete stoelen uit Scandinavische interieurs zien en als je het echt goed wilt aanpakken, volg dan ook meteen dit stappenplan voor een Scandinavisch huis.

Alle stoelen in dit artikel zijn prachtig, maar helaas niet voor elk budget. Gelukkig zijn er genoeg andere stoelen te koop in diezelfde fijne Scandinavische stijl. Zo heb je bij Leen Bakker de keuze uit 72 stijlvolle en moderne stoelen. Bekijk de eetkamerstoelen hier.

De DSW of DSR van Charles en Ray Eames

Deze stoel is dé klassieker uit de Scandinavische interieurs. En wij snappen wel waarom: het is een goede basic, compact en in verschillende varianten te verkrijgen. Past zo’n stoel ook in jouw droominterieur maar is ‘ie helaas iets boven jouw budget? Lees dan zeker deze tips voor het kopen van een goede knock-off!

De Panton Chair van Verner Panton

Deze stoel zien we vaak terugkomen in de eetkamer, maar ook in de tuin! De stoel is vrij massief, maar door de vorm toch heel vrouwelijk. Een goede combinatie vinden we.

De ‘Tobias’ van Ikea

Een graag geziene gast in menig keuken: De Tobias van Ikea. De stoel is niet duur, ziet er super-stylish uit en zit ook nog eens lekker!

Bron: Perfect makes me Yawn

De goede oude caféstoel

In het hoge Noorden houden ze best wel van een beetje kneuterig, maar dan wél in een nieuw, modern jasje. De caféstoel of bistrostoel komen we in veel Scandinavische interieurs tegen. Het liefst alle soorten en maten met elkaar gecombineerd en geschilderd in verschillende kleuren.

De Louis Ghost Chair van Phillipe Starck

Deze stoel is geïnspireerd op de eeuwenoude medaillon stoel. Starck gaf het ontwerp een modern sausje en sindsdien zijn de stoelen niet aan te slepen.

De vlinderstoel

Deze ‘vouwstoel’ zien we veel terug in wat klassiekere Scandinavische interieurs. Vlak voor de haard, met een kleedje van bont erbij. Heerlijk om even in weg te zakken met een goed boek!

Metalen draadstoelen

Eerder al wij schreven wij een artikel compleet gewijd aan deze stoere metalen meubels. Deze stoel wordt vaak gekozen omdat het een fijne ruimtelijke uitstraling heeft. Tegenwoordig zijn dit soort stoelen te koop in allerlei soorten, maten en materialen, bijvoorbeeld de Hee Dining Chair van Hay.

Wist je al dat een van onze favoriete modemerken gaat samenwerken met Hay? Welk merk dat is en een kleine sneak peek van de collectie zie je hier!

Bron: Less is More

De loungechair

Oké, deze stoel van Eames ligt niet binnen handbereik — hij is nogal kostbaar – maar de ‘luie stoel’ verdient zeker wel een eervolle vermelding. Want bij een fijne zithoek hoort een goede, lekkerzittende eyecatcher!

Where to shop

Wil jij de Scandinavische look in huis halen zonder al te veel geld uit te geven? Koop je eetkamerstoelen dan via deze link. Daar vind je maar liefst 72 Scandinavische modellen van goede kwaliteit, maar met een fijn zacht prijsje.

Wil je ook weten waar je die mooie posters kunt kopen? Wij zetten de beste verkoopadresjes voor je op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn onze favoriete stoelen uit Scandinavische interieurs
Sluiten