Dit zijn onze favoriete lampen uit Scandinavische interieurs

Onze liefde voor Scandinavisch interieurs groeit en groeit. Niet zo gek, als je bedenkt dat we elke dag de mooiste binnenkijkers uit het Hoge Noorden tegenkomen. Elke keer zwijmelen we weer weg bij de mooiste keukens, woonkamers en slaapkamers. Maar hoe creëer je zo’n heerlijk basic interieur bij jou thuis? We zetten de klassiekers voor je op een rij zodat je precies weet waar je naar moet zoeken!

In dit artikel laten we onze persoonlijke favoriete lampen uit Scandinavische interieurs zien en als je het echt goed wilt aanpakken, volg dan ook meteen dit stappenplan voor een Scandinavisch huis.

Koushi Lamp van Mark Eden Schooley

We beginnen deze round-up met onze favoriet: De Koushi Lamp. Deze lamp lijkt op een wens ballon en geeft het interieur een zachte en lieve uistraling. Bekijk deze binnenkijker met deze lamp in de hoofdrol.

En zulke mooie posters? Die vind je hier.

Bron: charme divino

Tuinverlichting

Dat tuinverlichting ook prima binnenshuis kan, weten we eigenlijk door onze vrienden in het Hoge Noorden. Combineer je lichtsnoeren met een ladder en je zit altijd goed!

Bron: Tonje Boganes

Bourgie Lamp van Ferruccio Laviani (Kartell)

De Bourgie blijft toch wel een van de mooiste tafellampen! Strak maar toch klassiek en te koop in heel veel verschillende kleuren.

Bron: Esther

Industriële verlichting

En dan met name als staande lamp. Denk aan oude fabriekslampen of vintage lampen uit een oude fotostudio. We like!

Het simpele peertje

Hangend aan het plafond of als tafellamp, het simpele peertje is behoorlijk hip en niet meer alleen voor studenten die geen fatsoenlijke lampenkap kunnen kopen! Zo’n hangend peertje is extra mooi met een gekleurd snoer. De mooiste variant (zoals op de foto) koop je bij Design House Stockholm.

Zettel’z van Ingo Mauer

Deze lamp komt als bouwpakket, inclusief een stapeltje witte briefjes. Versier de briefjes zelf of vraag vrienden om leuke berichten achter te laten. Een goede eye catcher in elk Scandinavisch huis!

Wil je je huis helemaal omtoveren tot Scandinavisch paleis? Bekijk hier onze favoriete Scandinavische stoelen!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn onze favoriete lampen uit Scandinavische interieurs
Sluiten