Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 11 feb 2015

Dit zijn onze 6 favoriete keukentrends van 2015

De keuken vormt het bruisende hart van een huis. Hier worden de lekkerste gerechten bereid en de onderonsjes beleeft tijdens de ouderwetse afwasbeurten. Of je nou een keukenprins(es) bent of niet, een grote woonkeuken hebt of een kleine kitchenette; de keuken is hoe dan ook een levendig onderdeel van je huis.

Uiteraard komen er met een nieuw jaar weer nieuwe trends de keuken in. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet de laatste foodie-trends, maar de nieuwste styling trends voor de keuken zelf. Hieronder zetten we onze favoriete keukentrends van 2015 op een rijtje..

Bron: Popsugar

1. Opvallende kleuren

Over het algemeen zijn wij best een beetje kleuren-schuw, maar als het om de keuken gaat willen we best een uitzondering maken. Als we de kleurenwijzer mogen geloven, is de keuken de uitgelezen ruimte in huis, waar opvallende kleuren een verstandige keuze zijn. En als we Pinterest afstruinen naar kleurrijke keukens kunnen we niet anders dan concluderen dat de kleurenwijzer gelijk heeft.

2. Industriële lampen

Helemaal nieuw is deze trend niet. Industriële lampen verlichten al een tijdje menige ruimte: van restaurants en winkels tot keukens, woonkamers en ga zo maar door. Dit neemt niet weg dat het een favoriet is op de redactie en dat we deze trend met veel plezier toejuichen in de keuken.

Bron: Bolig

3. Praktisch

Het klinkt niet sexy, maar reken maar dat het onwijs sexy overkomt als jij je soepel door de keuken beweegt en snel bij het vergiet kan als de pasta klaar is. Zorg er daarom voor dat je keuken zo ingericht is dat jij heel efficiënt kan kokkerellen. Voor alle rommelkonten hebben we hier een aantal keukenkast-tips op een rijtje gezet.

4. Industrieel keukeneiland

We gaan nog even door met de industriële keukenstijl, want ook het keukeneiland is een graag gezien onderdeel in de keuken van 2015. Denk daarbij aan een oude werktafel of een gaaf kookeiland van stoer metaal, grof hout of beton. Hier laten we ook nog even zien hoe je de hele keuken een industriële look geeft.

Bron: Flickr

5. Tegeltjes

Perfect voor vochtige ruimtes en ook nog eens zo divers. Wij zijn dol op tegeltjes! Geef je keuken een industriële look met metrotegeltjes in zwart of wit of geef juist een exotische touch met mozaïektegels. Uiteraard hoef je niet de hele keuken te betegelen; alleen een betegelde achterwand geeft ook een verrassend gaaf effect!

Bron: Behance

6. Koper

Deze trend uit 2014 zien we gewoon dit jaar weer en daar zijn wij absoluut niet treurig om. Koperen pannen, accessoires, lampen, kranen en ga zo maar door.. Koper kun je op zoveel manieren in de keuken brengen! Bekijk bijvoorbeeld deze DIY voor een keukenrol-houder.

Wij zijn benieuwd.. welke trend kunnen we spotten bij jou in de keuken?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn onze 6 favoriete keukentrends van 2015
Sluiten