Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 23 mei 2015

Dit zijn de zes favoriete design magazines van de Roomed redactie

Hoewel wij van de Roomed redactie ons vooral erg richten op online media, zijn wij ook echt niet vies van een goed boek of magazine in print – op zijn tijd. Ja echt, wij bladeren ook weleens offline door de bladen. Sterker nog, wij halen een heleboel inspiratie uit de mooiste design magazines.

Daarom zetten wij voor één keer onze vijf favoriete interieur en design magazines op een rijtje.

1. Wallpaper*

Dit Britse magazine is behoorlijk toonaangevend. Wallpaper* richt zich niet alleen op interieurdesign, maar ook op lifestyle, reizen en architectuur. De artikelen, interviews en shoots worden geschreven en gemaakt door editors van over de hele wereld.

2. Intramuros

Dit Franse magazine staat bol van héél véél design, met alle toepassingen daarop mogelijk; technologie, interieur, kunst, mode en grafische vormgeving. De cover is vaak te herkennen aan een portretfoto van één van de geïnterviewden. Helaas is het fysieke magazine alleen in Frankrijk te koop, maar je kunt het via de website ook downloaden als digitaal magazine voor op je tablet.

3. FRAME

Nederlands trots mag niet in dit rijtje ontbreken. FRAME werd in 1997 opgericht door Peter Huiberts en Robert Thieman; ondertussen wordt het magazine uitgebracht in meer dan zeventig landen. Door mooie spreads en bijzondere typografie staat dit magazine echt als een huis, zowel qua uiterlijk als qua inhoud. Kijk maar eens op de planken van de uitgebreide boekhandel, de unieke covers trekken meteen de aandacht. FRAME wordt zo’n zes keer per jaar uitgebracht en is onder andere te koop bij Atheneum Amsterdam.

4. MilK Decoration

MilK Magazine is een tijdschrift volledig gericht op ouders. Zij laten op een mooie en toegankelijke manier zien dat wanneer je van design houdt, dit ook prima door te voeren

5. Kinfolk

Een heerlijk lifestyle magazine dat vier keer per jaar uit komt. Kinfolk is inmiddels veel meer dan een magazine. Zo organiseren zij wereldwijd inspirerende diners (ook in Nederland) en geven zij ook het Kinfolk coffeetable book uit, een echte aanrader vol recepten en verhalen van de makers.


6. Rum Hemma, Plaza Deco en Skona Hem

Op nummer zes zetten we nog even drie gave design magazines uit Scandinavië (een beetje valsspelen mag, toch?). Scandinavisch ontwerp staat gelijk aan clean, modern, praktisch en esthetisch en dat wordt in deze magazines tot in de puntjes doorgevoerd. In de thema’s en foto’s, maar ook zeker in de vormgeving. We begrijpen weinig van de tekst, maar alleen al voor de prachtige shoots en lekkere binnenkijkers zijn deze drie zeker de moeite waard om te kopen.

Bekijk ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de zes favoriete design magazines van de Roomed redactie
Sluiten