Dit zijn de vijf meest populaire Airbnb’s in Europa

Als je een plek echt wilt ontdekken, ga je eigenlijk niet zo gauw in een hotel zitten. Nee, dan is een huisje of appartementje veel leuker en steeds meer reizigers zijn dan ook op zoek naar een betaalbaar vakantieverblijf vanwaar ze de omgeving veel meer als local kunnen ontdekken. Dat is ook waarom Airbnb zo’n succes is: je komt op plekken waar hoteleigenaren niet zo snel een zaak zouden openen en vaak is Airbnb een stuk betaalbaarder. Zeker als je een kamer bij iemand in huis boekt. Het leuke daarvan is ook nog dat je vaak tips van de Airbnb’er krijgt die je niet in de Lonely Planet vindt. Win-win dus. Je snapt wel dat wij fan zijn en wij zijn niet de enige. Het aantal Airbnb’s in Nederland en dan met name in Amsterdam groeit hard.

Wij waren wel benieuwd welke Airbnb’s in Europa het nou goed doen en zetten de vijf meest populaire vakantiebestemmingen op een rijtje. Op de bookingpagina’s van de huizen vind je meer foto’s. Wat is jouw favoriet?

1. Treehouse in Toscane

De nummer één ligt in het beste stukje van Italië, Toscane, sterker nog: Florence! Dat betekent wijn, heerlijk eten, een top klimaat, prachtige tuinen, fantastische winkels, lieflijke straatjes en pleinen vol terrassen. Als je dat alles kan combineren met een uniek verblijf dan heb je toch de vakantie van je dromen? En ja, een treehouse lijkt ons redelijk uniek. Alle info vind je op de Airbnb-pagina.

2. Kasteel in engeland

Blijkbaar willen we met z’n allen maar wat graag ervaren hoe het is om als een echte king in een kasteel te wonen. Daarom staat op nummer twee van de meest populaire Airbnb’s in Europa dit gigantische verblijf. Je kunt kiezen uit vijftien karakteristieke slaapkamers en aan de foto’s te zien ga je hier echt even terug in de tijd. Wauw! Boeken kan hier.

3. Modern huis in Ijsland

Een reisbestemming die hoog op mijn bucketlist staat is IJsland. Het lijkt me echt een prachtig land qua natuur en cultuur en blijkbaar ben ik niet de enige die nieuwsgierig is naar dit bijzondere eiland. Op de derde plaats staat dit te gekke huis, gelegen in het noordoosten van IJsland. Je zit hier middenin de natuur met prachtig uitzicht over de bergen. Boeken? Check de website.

4. Luxe villa in Griekenland

Voor een groepsvakantie naar de zon wordt deze luxe villa in Griekenland veel geboekt. De villa ligt in de buurt van Athene en heeft alles wat je wil hebben op een zonvakantie: een zwembad, fantastisch uitzicht over de Egeïsche zee, een terras waar je onder de druiventakken aan een lange tafel kunt dineren, een tennisbaan én buitenoven. Verkocht? Boeken kan hier.

5. Middenin de natuur in Ijsland

IJsland komt maar liefst twee keer in deze top voor. Ook dit huis staat middenin de natuur en is modern qua design. Je kunt hier met zo’n zeven personen overnachten en met een beetje geluk zie je hier het Noorderlicht. Alle foto’s en informatie vind je op de website van Airbnb.

Verhuur jij je huis ook via Airbnb? Met deze tips verdien je goud geld met je huis.

www.airbnb.nl

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf meest populaire Airbnb’s in Europa
Sluiten