Dit zijn de styling lessen die we haalden uit het huis van Marc en Nienke

Een tijdje terug gingen we op bezoek bij Marc en Nienke in Wormerveer. We kwamen terecht in een heerlijk appartement vol fotogenieke hoekjes. Dat kan ook bijna niet anders. Nienke is namelijk fotograaf en stylist bij het Nederlandse design label Zuiver. We haalden heel wat styling lessen uit dit fijne appartement en die delen we natuurlijk graag met jullie!

Benieuwd naar het hele appartement? Check hier alle foto’s en ga vervolgens zelf aan de slag met de tips uit dit artikel.

1. hang je planten op

Wij van Roomed worden heel blij van planten en al helemaal als die planten op een bijzondere manier tentoongesteld worden! Dit kan op een heleboel manieren, bijvoorbeeld op een bar cart, in een grote stolp, of hangend aan het plafond zoals bij Marc en Nienke thuis!

>> Lees ook: 3x decoratieve ideeën met planten.

2. één pronkstuk kan je interieur maken of breken

Een simpele ruimte kan door de toevoeging van een echte eyecatcher in één stap een enorme opsteker krijgen. Dit is precies wat Marc en Nienke ook gedaan hebben in hun woonkamer. Deze prachtige Peacock Chair kocht het stel op de antiekmarkt in Brussel voor een paar tientjes. De stoel is een van de favoriete items van Nienke en heeft dan ook volkomen terecht een prominente plek in de woonkamer gekregen.

3. voeg subtiel kleur toe

De muren en grotere objecten in het appartement van Nienke en Marc bestaan voornamelijk uit neutrale tinten, maar door middel van details wordt er toch op subtiele wijze kleur toegevoegd. Hierdoor heb je veel speling in je kleurenpalet, in plaats van gebonden te zijn aan één kleur.

Het is sowieso altijd een goed idee om de basis van je interieur zo neutraal mogelijk te houden, zodat je altijd kunt wisselen met verschillende accessoires als je meer of minder kleur in je interieur wil.

4. Voeg persoonlijke items toe

Door persoonlijke items aan je interieur toe te voegen maak je je huis eigen en geef je het een originele twist. Nienke en Marc deden dit door deze prachtige foto (gewoon met een iPhone gemaakt) op te hangen in het trapgat. Hierdoor geef je een loze ruimte direct een persoonlijke touch! Ook achter de ronde spiegel boven de schouw zit een verhaal. Deze maakten ze namelijk zelf! De spiegel vonden ze in de schuur van Nienke haar vader en ze maakten er zelf een mooie koperen ketting aan vast.

Fotografie door Iris Duvekot voor Roomed.

Reageer op artikel:
Dit zijn de styling lessen die we haalden uit het huis van Marc en Nienke
Sluiten