Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Uncategorized 4 jan 2017

Dit zijn dé musthaves voor een stijlvolle keuken

Bij het samenstellen van het interieur is het de gouden regel dat het zowel stijlvol als praktisch moet zijn. En bij de keuken is dat niet veel anders. We hebben de keuken het liefst super stylish, maar het is ook heel belangrijk dat dat keuken goed is ingedeeld en dat we fijne apparaten en tools tot onze beschikking hebben.

Daarom hebben we een aantal echte musthaves op een rijtje gezet. Van het mooiste servies tot de beste inbouwapparatuur!

1. Een goed basis servies

We houden van de trend waarin allerlei verschillende bordjes en kommetjes met elkaar gecombineerd worden. Maar daarnaast is het ook echt een must om een goed basis servies in huis te hebben. Ga voor een goede kleur – vaak is wit, zwart of grijs toch echt de beste keuze – en combineer dit met losse borden met verschillende patronen. Op deze manier kun je de tafel altijd speels dekken en daarnaast staat het ook nog eens gezellig!

2. Stijlvolle én praktische keukenapparatuur

Jep, als hobbykok is het natuurlijk vooral belangrijk dat de oven en de koelkast doen wat ze moeten doen. Maar het oog wil ook wat! Onze favoriet is daarom de keukenapparatuur van KitchenAid. Prachtig design (met rood kleuraccent!) en ook nog eens makkelijk in het gebruik. Win-win.

Monique van Culy.nl dook de KitchenAid keuken in om samen met meesterbakker Robert van Beckhoven heerlijke worstenbroodjes te maken. In de oven zit een handige rijsstand, waardoor het deeg van de wostenbroodjes heerlijk luchtig is. Bekijk hier de video!

3. Details van hout

Of het nu gaat om de keuken zelf of om je kookgerei: hout is altijd goed. Zo zijn bijvoorbeeld snijplanken heel multifunctioneel. Want naast de planken te gebruiken als snijplank, kun je er ook meteen je gerechten op serveren! Wat dacht je van een lekkere brownie – nog gevouwen in het bakpapier – dat je zo op de plank op tafel zet. De planken zijn ook leuk als decoratie in de keuken. Zet een aantal verschillende maten planken rechtop op het aanrecht, tegen de muur. Hiermee krijg je een subtiel, nonchalant effect.

Hetzelfde effect bereik je door in de keuken zelf ook hout te gebruiken. Hout is perfect te combineren met een roestvrijstalen aanrechtblad en keukenapparatuur. Stoer en stijlvol gecombineerd!

4. Tools en glaswerk in subtiele kleuren

Met gekleurd glaswerk kun je echt een statement maken aan tafel! Heb je een keuken met veel open kasten en planken? Zet het glaswerk dan ook stylish in de keuken. Het is zonde om deze kleurige details ín een keukenkastje te zetten! Combineer het glaswerk met groenten en mooie flessen. Daarnaast gaven wij de keuken nog een extra kleurige touch door de houten spatels en lepels te dopen in verschillende kleuren verf. Laat de spatels goed uitlekken en zet ze – wanneer helemaal gedroogd – zijn in een glazen pot. Een simpel DIY projectje met groots effect.

Fotografie door Marije Kuiper voor Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé musthaves voor een stijlvolle keuken
Sluiten