Dit zijn dé drie musthaves voor de kleine ruimte

Als je in een klein huis woont, is het soms lastig om al je spullen een plekje te geven. En daarnaast wil je natuurlijk ook dat die kleine ruimte er stylish uitziet. Een aantal dingen kan je daarbij helpen. Zo is het handig om een paar multifunctionele meubels aan te schaffen en in plaats van draaideuren te kiezen voor schuifdeuren. In dit artikel zetten we nog een aantal onmisbare items op een rijtje!

Check hier meer handige tips voor het inrichten van een kleine ruimte.

roomed-krukjes

1. Stapelbare krukjes

Nodig jij liever geen vrienden bij jou thuis uit, omdat je niet genoeg zitplekken hebt? Dat lossen we heel simpel op met een paar krukjes. Zorg er wel voor dat deze krukjes makkelijk te stapelen zijn. Als je geen vrienden op visite hebt, kun je de stapel krukken makkelijk aan de kant schuiven en er een mooie plant op zetten bijvoorbeeld!

mooiste spiegels

2. Een spiegel

De nummer één musthave in een klein huis is absoluut een spiegel. En dan het liefst een grote spiegel. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter (spiegels bedriegen je ogen) en bovendien weerkaatsen spiegels het daglicht waardoor een ruimte lichter wordt. Vind je het zonde om ruimte aan de muur te ‘verspillen’ aan een spiegel? Hang de spiegel dan aan de (kast)deur.

kleine ruimte
Bron: Stadshem

3. Haken

In een kleine ruimte is het handig om de hoogte in te werken en alle ruimte die je hebt optimaal te benutten. Dat kan met planken die je hoog aan de muur hangt, maar ook haken zijn onmisbaar in een klein huis. Hang in de keuken je pannen aan haken (aan een stang) en bevestig aan de binnenkant van een (kast)deurtje een stel haken om andere accessoires aan te hangen. Denk aan pannenlappen in de keuken, maar ook badkamer accessoires of tassen en sjaals kun je goed organizen aan een haakje uit het zicht. Ook handig: hang je fiets aan het plafond met haken!

Meer lezen over het inrichten van een kleine ruimte

Meer tips voor het inrichten van een kleine ruimte? Check even onze ruimtebesparende ideeën voor de badkamer.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn dé drie musthaves voor de kleine ruimte
Sluiten