Florence
Florence Architectuur 26 jul 2014

Dit zijn de 5 mooiste prefab huizen op afgelegen eilandjes

Een buitenhuisje op een afgelegen eilandje zouden we volgens mij allemaal wel kunnen waarderen. Als je dat droomidee niet al meteen uit je hoofd had gezet, dan kunnen we ons zo voorstellen dat je dat wel zou doen als je aan de kosten zou gaan denken om uberhaupt materialen naar zo’n afgelegen plek te kunnen krijgen. Maar! Waar een wil is, is een weg en zo lastig hoeft het nog niet te zijn.

Tenminste, als we de eigenaren van onderstaande ‘eilandhuisjes’ mogen geloven. Want deze huizen zijn deels, dan wel helemaal, prefab huizen, oftewel huizen die voor een groot deel al ‘voor-gebouwd’ zijn en dus alleen nog ‘in elkaar hoeven te worden gezet’. Laat je inspireren en misschien lijkt dat droomidee dan toch helemaal niet zo ver weg.

1. Het mooiste aan dit prefab zomerverblijf, dat zich op Rhode Island bevindt, zijn wat ons betreft absoluut de enorme raampartij aan de voorkant. Dat moet gewoon voor een geweldig uitzicht zorgen.

2. Het kostte slechts 6 maanden om dit asymmetrische huis op Müsko eiland in Zweden te bouwen, 3 in de fabriek, 3 om het op locatie in elkaar te zetten.

3. Dankzij het prefab systeem was het een stuk makkelijk om dit huis naar Madeline Island, Wisconsin te krijgen.

4. Dit houten prefab huis sluit prachtig aan bij de woeste Schotse natuur.

5. Hoe romantisch is dit glazen zomerhuisje op een Fins eiland? We vragen ons alleen af of het niet een broeikas wordt.

Kijk voor meer prefab huizen hier.

www.dwell.com

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 mooiste prefab huizen op afgelegen eilandjes
Sluiten