Sharon van der Werf
Sharon van der Werf | LinkedIn Finds 13 november 2018

Dit zijn de 5 leukste Kerst IKEA hacks van deze week #23

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Onze vrienden van Want verzamelen elke week vijf goedkope en slimme IKEA hacks voor je.

Gigantische kerstbal

Je kunt gaan voor een kerstboom vol met kerstballen, maar waarom ga je dit jaar niet voor een enkele gigantische kerstbal? Met de eerste hack leer je hoe je de MASKROS hanglamp omtovert tot een schitterende kerstdecoratie. Hiervoor vervang je de bloemetjes op de lamp door kerstballen en worden ze samen een imposant geheel. Je hebt meteen ook een lamp die helemaal in de kerstsfeer past. Natuurlijk hoef je niet voor kerstballen te gaan, maar kun je de lamp ook versieren met andere kerst ornamenten.

Kerstboom plankjes

Voor sommige mensen is een kerstboom een must, maar niet iedereen heeft de ruimte om een grote boom neer te zetten. Als je voor een wat subtielere aanpak wilt gaan, kun je de Ikea hack volgen van de site Mer Mag. Je gaan dan aan de slag met schilderijenplankjes om een kerstboom aan de muur te creëren. En het handige is dat je op de plankjes meteen ook weer extra decoratie neer kunt zetten.

Kerst divider

Een andere oplossing voor het kerstboom probleem krijg je aangereikt met de volgende hack. Nu wordt je kerstboom niet aan de muur gemonteerd, maar wordt hij een erg sfeervol uitziende room divider. Je gebruikt een IVAR paneel als divider en hangt deze vol met kerst ornamenten in de vorm van een boom. Het is een multifunctionele hack, waarmee je meteen ook de ruimte kunt opdelen in twee gedeelten. Je kunt de divider ook gebruiken om bijvoorbeeld de cadeatjes achter te “verstoppen”, terwijl je alvast een sneak peak krijgt. Daarnaast geeft je creatie meteen ook licht.

Kersttafereel aan de muur

Let is now, let it snow, let is snow. Stiekem hopen we elk jaar weer dat er sneeuw ligt met kerst voor een mooi winter wonderland tafereel. Vaak is dat niet echt het geval in Nederland, maar daardoor hoef je je niet uit het veld te laten slaan. Je kunt namelijk met de volgende Ikea hack gewoon je eigen winterlandschappen creëren met behulp van een of meerdere RIBBA fotolijstjes. Mocht je sneeuw helemaal niet spannend vinden, kun je er natuurlijk gewoon je eigen tafereel van maken.

Rendieren lantaarn

Als laatste hebben we een leuke hack voor Rudolph fans. En dan bedoelen we niet de 24Kitchen chef van Rudolph’s Bakery, maar het bekende rendier met zijn knalrode neus. Voor je creatie heb je een lantaarn nodig van je keuze, welke je vervolgens beplakt met rendieren. Uiteraard kun je er daarna een kaars in stoppen om je kunstwerk een extra boost te geven en de kerstsfeer te verhogen.

Met deze vijf hacks heb je al een paar leuke dingen om je huis te versieren. Uiteraard heeft je tuin ook wat kerstsfeer nodig volgende maand en deze Star Wars AT-M6 Walker is misschien wel alles wat je nodig hebt. Met zijn gigantische formaat en kerstmuts valt hij in ieder geval niet te missen.

Nog meer lezen over IKEA hacks:

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 leukste Kerst IKEA hacks van deze week #23
Sluiten