Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 29 mei 2018

Dit is wat je allemaal met houten kratten kunt doen

Ouderwetse houten kratten werden vroeger op de markten gebruikt om fruit of groente in te vervoeren, maar inmiddels zijn ze niet meer uit menig interieur weg te denken. Ze zien er rauw, maar toch schattig uit. Je kunt ze in een lichte of donkere houtkleur krijgen, helemaal opgeschuurd en gepoetst of juist ruw en onbewerkt.

Het is bijna zonde om géén houten kratten in je interieur te gebruiken. Dit is wat je allemaal kunt doen met houten kratten!

DIY kledingkast

Heb je een kleine kamer of gewoon geen zin in een ‘standaard’ kledingkast? Boor dan verschillende kratjes in de muur en leg daar je kleding in. Als je niet veel ruimte hebt, kun je besluiten om de kratjes verticaal onder elkaar te hangen of als je muur breed genoeg is: hang dan juist twee kratjes naast elkaar en één eronder.

Krat als kledingkast
Welke
Kratten als kledingkast
Space Optimized

Divider

Heb je een grote loft of een studio zonder muren? Dan is een beetje privacy of het afschermen van een gedeelte van de ruimte niet zo’n gek idee. Maar hoe doe je dat het beste en het mooiste? Je kunt het op allerlei manieren doen: met een houten scherm, gordijnen of met kratten! Je stapelt ze op elkaar en kunt zo ook nog de muur als opbergruimte gebruiken.

Rp Online
Krat devider
ApartmentTherapy

Dit vind je vast ook interessant: DIY: fruitkastje op wielen

Handig voor in de keuken

Ook in de keuken komen houten kratten goed van pas. Zo kun je de houten krat (net als in je slaapkamer) als opbergruimte aan de muur gebruiken. Belangrijk: zorg voor meerdere grote plugs en een grote schroef om de krat op te hangen!

Roomed Kitchen krat
My Decor
Kitchen Krat
Deco manka

Schoenenrek

Zet je je schoenen liever niet naast elkaar in de gang? Ook daarvoor kun je kratten op elkaar stapelen. Zet er een aantal in de breedte en voor hogere schoenen of laarzen, zet je er één horizontaal.

Kratten als schoenenrek
Retromantisch

Ben je benieuwd op welke manieren je een room divider kunt maken? We zetten het voor je op een rijtje. In dit Tiny House gingen ze daar wel héél creatief mee om.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is wat je allemaal met houten kratten kunt doen
Sluiten