Deze voormalige opslagruimte in Australië is omgetoverd tot droomhuis

Voordat dit pand in Australië omgetoverd werd tot een waar droomhuis, werd het gebruikt als thee-fabriek, opslagruimte en later als reclamebureau. Architect Josephine Hurley heeft het pand totaal gerestyled tot wat het nu is. En de foto’s liegen er niet om: dit is zo’n huis waar we allemaal wel in zouden willen wonen..

Iets wat ons meteen opvalt: de charmante gebogen ramen waardoor veel natuurlijk daglicht binnenvalt. In het interieur wordt verder veel contrast gebruikt. De lichte muren worden gecombineerd met een houten vloer en de meubels worden opgefleurd door fel gekleurde details.

De eethoek is redelijk minimalistisch ingericht en geheel in het wit met hout. Voor dit appartement een perfecte keuze, omdat de eethoek op deze manier de scheiding tussen de woonkamer en de keuken vormt.

Zo’n scheiding tussen verschillende ruimtes kun je trouwens ook creëren met functionele roomdividers. Check dit artikel voor de mooiste roomdivider-inspiratie.

Over originaliteit gesproken: de lampen! De koperen buizen maken echt een statement in de ruimte en doen ons denken aan de lampen van Ontwerpduo. Heel gaaf!

Het absolute pronkstuk van dit huis waar je écht niet omheen kunt, is zonder twijfel de prachtige zwarte vleugel. Hij staat op een centrale plek met veel lichtinval. We zijn op de redactie al een tijdje fan van muziekinstrumenten die als decoratie verwerkt zijn in het interieur, lees er hier meer over.

Deze slaapkamer is weer een perfect voorbeeld van de ideale match tussen robuuste materialen en lichte kleuren. De stenen muur in de slaapkamer matcht met het hout van de vloer. Dit donkere en warme contrast weegt op tegen vrijwel alles wat er verder in de kamer te vinden is.

Ook bijzonder: de slaapkamer en de badkamer lopen in elkaar over doordat de badkuip niet in de badkamer is gezet, maar in de slaapkamer. Klinkt misschien gek, maar door deze keuze krijgt dit deel van het huis een interessante boost.

Is badderen in je slaapkamer niet helemaal jouw ding? Geen probleem! Dit appartement heeft nog een tweede badkuip, en wel eentje pal voor het raam met uitzicht op de tuin. De ramen kunnen ook nog open, dus voor een echt zomers vakantiegevoel kun je er heerlijk in de buitenlucht genieten.

www.josephinehurley.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze voormalige opslagruimte in Australië is omgetoverd tot droomhuis
Sluiten