Dit vintage, Scandinavische interieur laat je snakken naar de rommelmarkt

Je hoeft geen gloednieuwe, glimmende items te kopen om je interieur een update te geven. Juist vintage elementen geven je huis karakter en stralen veel sfeer uit. Fan van tweedehands eyecatchers? Dan haal je vast veel inspiratie uit dit Scandinavische, vintage interieur!

Na een kijkje in dit huis krijg je spontaan zin om rond te struinen over rommelmarkten – althans, bij ons begint het te kriebelen (tip: dit zijn de do’s en don’ts als je op jacht gaat). En heb je een tweedehands item op de kop getikt? Lees hier hoe je zo’n gebruikt meubelstuk opknapt!

Dat krasje op het houten, doorleefde tafelblad, de kleurschakeringen in het leer: vintage meubels zorgen voor persoonlijkheid en vertellen een verhaal. Een wit canvas zoals in dit Scandinavische interieur is de perfecte basis. Lege vlakken op de muur? Je hoeft kunst niet per se te clusteren. Verschillende lijsten en prints doorbreken ook het witte ondervlak.

Werk je weleens thuis? Dan is een home office de uitkomst. Als je geen extra kamer hebt, kun je het bureau ook prima in een andere ruimte zetten zoals de woonkamer, de hal of de slaapkamer. Alleen al om jezelf het excuus te geven om een vintage exemplaar als deze in huis te nemen!

Een open kast is dé perfecte kans om de stylist in jezelf naar boven te halen en al je favoriete decoratie items een plekje te geven. Het kan echter al snel rommelig ogen. Om het rustig te houden, kun je voor hetzelfde, neutrale kleurenpalet kiezen zoals in dit huis is gedaan. Het blanke hout komt terug in de vloer en in het dressoir.

De woonkamer mondt uit in dit serene stukje rust; de slaapkamer. Veel wit en natuurlijke materialen typeren de Scandinavische stijl. Hier vind je nog negen ideeën om deze sfeer ook in jouw slaapkamer toe te passen.

Veel kastruimte komt altijd van pas! Voor een speels element, kun je een van de kastjes open laten. De zachte, groene kleur zorgt voor een mooie overgang tussen het harde witte en de donkere houten kleur.

Een handige en stijlvolle manier om meer zitruimte te creëren is met een bankje aan een zijde van de eettafel. In deze inspiratieboost lieten we je al zien waarom je soms een bank over een stoel moet verkiezen!

LEES MEER:
Binnenkijken in het huis van een ander is een van onze favoriete hobby’s. Wist je dat Roomed ook binnenkijkers maakt in videovorm? We namen onder andere een kijkje in het prachtige, eclectische stulpje van Maaike en Julien van Gevonden op Marktplaats.

entrancemakleri.se

Reageer op artikel:
Dit vintage, Scandinavische interieur laat je snakken naar de rommelmarkt
Sluiten