Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 16 juni 2016

Dit vinden wij de lelijkste kleur op aarde (volgens de wetenschap)

Als je eigenaar bent van een zaak en graag klanten wilt lokken, speelt het interieur en de uitstraling van je zaak een belangrijke rol. Het draait dan namelijk niet alleen om jouw persoonlijke smaak, maar ook om de gemiddelde voorkeur van je doelgroep. Het uitzoeken van een kleurtje voor op de muur is dan ook net een ander proces dan wanneer je je eigen huis wilt aanpakken. Voor iedereen die graag een volle zaak heeft, hebben wij één advies. Verf je muren niet in de kleur Opaque Couché (PANTONE 448 C). Volgens de wetenschap vinden wij dit namelijk de lelijkste kleur op aarde.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het onderzoeksbureau GfK Bluemoon. Zij kregen de opdracht om te onderzoeken wat wij – de mensen in het algemeen – de minst aantrekkelijke kleur vinden. De reden van dit onderzoek? Australië wilde een nieuw ontwerp voor pakjes sigaretten maken, waarbij klanten juist niet aangetrokken werden door de verpakking. Samen met akelige afbeeldingen moet de kleur van de verpakking rokers weerhouden om weer een pakje te kopen.

Bron: Freepik

Ook een grappig feitje..
De kleur werd eerst aangetoond als olijfgroen, maar daar stak de Australische Olive Association een stokje voor. Het zou de olijfolie industrie negatief beïnvloeden. Inmiddels wordt de lelijkste kleur op aarde Opaque Couché genoemd. Wij vinden het vooral een beetje modderbruin.

In welke kleur moet je de muren dan wél verven?
Elke kleur heeft weer een andere werking op ons brein en daarom is het handig om de kleur keuze af te laten hangen van de functie van de ruimte. Welke kleur bij welke ruimte past ontdek je hier.

www.brisbanetimes.com.au

Reageer op artikel:
Dit vinden wij de lelijkste kleur op aarde (volgens de wetenschap)
Sluiten