Dit Victoriaanse huis is uitgebreid met een prachtige moderne aanbouw

In het zonnige Malvern, een voorstad van Melbourne, staat dit prachtige, oud Victoriaanse huis. Wanneer je er voorbij zou lopen, zou je niet zeggen dat dit huis een behoorlijke verbouwing heeft ondergaan. Het huis is aan de voorkant namelijk nog hetzelfde als toen het gebouwd werd. De achterkant daarentegen, is behoorlijk veranderd. Het huis heeft een prachtige moderne aanbouw gekregen, waardoor het een stuk meer woonoppervlakte heeft gekregen.

Architect en interieur ontwerper Robson Rak is verantwoordelijk voor deze prachtige make-over.

Aan de voorkant van het huis is er niets veranderd. Hierdoor past het oude – maar prachtige! – huis nog steeds goed in het straatbeeld. Aan de achterkant is er veel meer oppervlakte gecreëerd met een grote, moderne aanbouw. Voor deze aanbouw zijn verschillende materialen gebruikt: glas, hout en baksteen.

De hal van het huis, dat het oude met het nieuwe gedeelte verbind, is clean en simpel. Het Perzische vloerkleed geeft de hal niet alleen een bijzondere look, maar door de langwerpige vorm accentueert het ook nog eens de lengte van de ruimte. Win-win!

Niet alleen buiten, maar ook binnen wordt er gebruikt gemaakt van verschillende materialen. De houten muur loopt over in de trap naar de eerste verdieping. De grote ramen over de gehele breedte van het huis geven een te gek uitzicht over de zonnige tuin.

>> 4x tips voor een opgeruimd aanrecht

De houten muur va naast de trap loopt helemaal door tot in de woonkamer en vormt zelf de ombouw van de grote kast. Net als met het vloerkleed in de gang, wordt de lengte van het huis ook geaccentueerd door deze horizontale latten. Het hout is behandeld met een stoere donkere lak, waardoor het hout een verweerde uitstraling krijgt.

Ook de badkamer heeft prachtige uitzicht over de tuin én een zonnig dakraam. De badkamer is niet groot maar door het vele daglicht voelt het toch heel ruimtelijk aan. Lees in dit artikel meer tips om een kleine badkamer groter te laten lijken.

www.decoist.com

Reageer op artikel:
Dit Victoriaanse huis is uitgebreid met een prachtige moderne aanbouw
Sluiten