De ontwerper van dit vakantiehuis steekt het rieten dak in een nieuw jasje

Een rieten dak is vaak te zien zijn bij oude stolpboerderijen, maar de ontwerper van dit vakantiehuis in Letland, studio Archispektras, stak het dak in een totaal nieuw jasje! Dit deed de studio mede door een bijzondere vorm te creëren van het huis. Daarnaast is ook het huis zelf nét even anders!

In de buurt van het vakantiehuis staan meer huizen met rieten daken en daarom maakten de architecten voor dit huis dezelfde keuze. Het huis is van een kitesurfer en dient als plek om tot rust te komen met vrienden en familie. De woonkamer, eetkamer en keuken bevinden zich in één grote langwerpige ruimte. Toch wordt door wat slimme items – waaronder de open haard – de ruimte opgesplitst in verschillende delen.

Rieten dak
05
06
8
9
09

Rood eh, riet kapje

Het rieten dak ligt als een soort kapje over het huis en heeft een wat schuinere vorm dan wat we normaal gewend zijn van traditionele daken. Aan de ene kant loopt het dak schuin omhoog waardoor er ramen zichtbaar worden en aan de andere kant loopt het riet bijna tot de grond. Door dit opvallende exterieur krijgt het huis meteen van buiten al karakter.

pape_17
pape_18
pape_20
pape_43

Er zitten veel voordelen aan het ontbreken van een verdieping in je huis. Het zorgt ervoor dat de ruimte een mooi open geheel wordt en je hebt ook meteen prachtig hoog plafond. Vind je het lastig om een ruimte met hoog plafond in te richten? Met deze tips helpen wij je een handje.

Hoog plafond

Een hoog plafond is zoiets waar je maar net geluk mee moet hebben in je interieur. Je kunt dit onderdeel van je huis nou eenmaal niet zo snel aanpassen. Of toch wel? Check in dit artikel hoe je zelf een hoog plafond kunt faken op een makkelijke en snelle manier!

pape_19
pape_28
pape_77

Naast ontspannen tijdens je vakantie zijn spelletjes natuurlijk ook onmisbaar voor het echte vakantiegevoel! Vandaar deze pooltafel. We spotten al eens deze toffe pooltafel die tegelijkertijd een eettafel is en hier zien we dat een pooltafel ook gewoon een heel stylish item kan zijn in de inrichting.

Meer lezen over mooie vakantiehuizen

We inspireren je vaker met mooie vakantiehuizen. Bekijk bijvoorbeeld dit voormalige ambulance station dat is omgetoverd tot een gaaf industrieel vakantiehuis of dit vakantiehuis, gelegen op een plek waar je goed tot rust kunt komen.

Reageer op artikel:
De ontwerper van dit vakantiehuis steekt het rieten dak in een nieuw jasje
Sluiten