Dit studio appartement heeft de perfecte indeling

Het inrichten en indelen van een studio appartement is lastig. Alles bevindt zich immers in één ruimte en dan is het best een uitdaging om op een stijlvolle manier een scheiding te maken tussen het woon- en slaapdeel. Roomed’s Esmé woonde jaren in een studio appartement en deelde uiteraard al eens haar tips voor het inrichten van een studio. Nu kwamen we een appartement tegen dat wat ons betreft wel echt de perfecte indeling heeft.

Het appartement heeft een woonoppervlak van 50 vierkante meter en een open indeling. Toch heb je vanuit het woongedeelte geen zicht op het bed en kun je hier zowel ruim loungen in de living als dineren met een groep. Hoe? Kijk maar even mee..

Het aanrecht is langs één wand gemaakt en daartegenover is een houten keukenblok geplaatst, dat dient als bar, tafel en verlengstuk van de keuken. Super slim, want zodoende kun je hier zowel aan werken als dineren of borrelen. De krukken schuif je makkelijk onder het blok als ze in de weg staan.

Inspiratieboost: verleng je keukeneiland met een eettafel

Opvallend is natuurlijk de rode tegelwand achter het aanrecht. Juist omdat die glanzende wand al zoveel aandacht trekt, is het slim om de rest van het interieur qua kleur en shine rustig te houden. De enige kleurrijke items in dit huis zijn eigenlijk de planten.

De home office in het hoekje voldoet aan alle voorwaarden voor optimale productiviteit. Er is voldoende (dag)licht, ruimte voor inspiratiebeelden en een plant, die de lucht zuivert.

Leuk idee: hang je tijdschriften in leren banden aan de muur. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oude riem.

Het bed zit verstopt achter een scheidingswand. Als je in een studio appartement woont en je wilt graag wat privacy rond je bed, dan is zo’n indeling ideaal. Niet elke huisbaas staat dit echter toe en dat zijn er gelukkig nog alternatieven om je bed te scheiden van je woondeel.

Hier zie je goed dat print on print prima kan. Zo lang je het kleurenpalet maar eenvoudig houdt. Wij gingen op zoek naar low-budget lookalikes uit deze slaapkamer. Shop the look hier.

MEER LEZEN
Neem ook een kijkje in deze compacte studio waar de ruimte optimaal benut wordt. Of laat je inspireren door het industriële interieur van een 30 vierkante meter grote studio.

www.alvhem.com