Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 25 dec 2021

Dit Scandinavische appartement laat zien hoe stijlvol asymmetrie is

Symmetrie is aangenaam voor het oog, maar soms wil je juist wat asymmetrie in je interieur. Zo hebben we een Scandinavisch interieur gevonden waar een paar eyecatchende asymmetrische aspecten in zitten. Je hoeft niet eens je best te doen om ze te spotten, want ze vragen om je aandacht.

Naast deze toffe asymmetrische elementen heeft dit Scandinavische interieur een uitstraling waar je kalm van wordt. Het kleurschema bestaat voornamelijk uit neutrale tinten en je treft genoeg zachte accessoires aan.

Een stijlvol Scandinavisch interieur

asymmetrisch interieur
Bron: Bolaget

Een rode accentkleur

Aan de tafel staan twee stoelen die er tussenuit springen. En deze stoelen in een rood kleurtje staan ook nog naast elkaar. Hierdoor krijgt deze tafel voor zes een asymmetrische look die opvalt. Je ogen worden ernaar toe getrokken wanneer je naar dit interieur kijkt, want een fel rood is ook een uitstekende accentkleur om iets écht mee te benadrukken.

asymmetrisch interieur
Bron: Bolaget

De lamp maakt het de stoelen echter wel wat lastiger om je aandacht te trekken. Want wat een eyecatcher dat die lamp is! Wij zijn helemaal weg van de prachtige golven die je in deze lamp terugziet. En ook het design van de lamp in dit interieur loopt asymmetrisch.

En vergeet niet naar de vloer te kijken! Ook de strepen op dit prachte zwart-witte vloerkleed lopen niet gelijk. Het geeft een speelse indruk aan het interieur en zorgt voor een mooi contrast. Hier wordt dat contrast nog eens benadrukt door de rode stoelen en zie je pas echt wat ze voor dit interieur betekenen.

scandinavisch interieur
Bron: Bolaget

Een knus hoekje! De slaapbank in de hoek ziet er heerlijk zacht uit met de franjes aan de kussens. De plant maakt een leuke afscheiding tussen het gedeelte woonkamer en eetkamer. En wij vinden de glazen houders zo tof waar de kaarsen in staan.

Heb je een favoriete schrijver of kunstenaar? Overweeg eens om een inspirerende quote van hem in je interieur te verwerken in plaats van voor een willekeurige quote te kiezen. Zo heeft het toch meer persoonlijke waarde.

Zo voorkom je clichés bij het toevoegen van quotes aan je interieur

slaapkamer
Bron: Bolaget

Tenslotte is er nog deze prachtige slaapkamer! Met een neutraal kleurschema met aardse tinten krijgt het een heel rustgevende uitstraling. En een tof nachtkastje staat er naast het bed. Het design van het dekbed geeft nog een leuk contrast aan de ruimte.

Spotjes zijn trouwens ideaal in de slaapkamer als je ‘s avonds niet fel licht wilt of nog een film in bed wilt kijken.

Aan de kersttafel van… Irene in haar Scandinavische kerstinterieur

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit Scandinavische appartement laat zien hoe stijlvol asymmetrie is
Sluiten