Dit interieur heeft een fijne mix van vintage, design en kunst

Wij dromen regelmatig weg bij de prachtigste appartementen in de Zweedse hoofdstad. Stiekem zouden we dan meteen onze koffers inpakken en intrekken zonder ook maar iets aan het interieur te veranderen. Dit is wederom zo’n fijn huis. Het zit midden in het centrum van Stockholm, vlakbij het oude stadsdeel. Het Scandinavische appartement heeft twee verdiepingen en een heerlijk authentiek interieur met een aantal verrassende elementen.

Het Scandinavische appartement heeft twee verdiepingen en is zo’n negenenvijftig vierkante meter groot. Op de eerste verdieping zit de woonkamer met half open keuken en op de tweede verdieping, een zolder, zit de slaapkamer met grote walk-by closet.

De woonkamer is een handige vierkante ruimte met een lichte houten vloer, lichte wanden en veel lichtinval door de grote ramen. De bewoners gaven deze ruimte een authentieke en persoonlijke touch door vintage items te mixen met classic design icons en een toffe gallery wall. De kamerplanten en verschillende texturen in het interieur zorgen daarnaast voor levendigheid.

De keuken is half gescheiden van de woonkamer door een wand met raam. Hierdoor voelt de ruimte rustiger aan, omdat de twee ruimtes zo toch worden gescheiden. Tegelijkertijd behoudt je door het raam wel de open sfeer. Zo’n glazen doorkijkje is trouwens ook de ideale manier om een kamer zonder raam te verlichten.

Om de compacte keuken zo open mogelijk te houden kozen de bewoners voor planken in plaats van afgesloten keukenkastjes. Dat is niet alleen een slimme oplossing, maar ziet er ook stijlvol uit. Zelf ook op zoek naar een alternatief voor je keukenkastjes? Wij geven je zes ideeën.

De slaapkamer op zolder heeft een aantal sfeervolle authentieke elementen, zoals de ronde raampjes en houten constructiebalken. Aangezien deze ruimte van zichzelf toch iets donkerder is, kozen de bewoners ervoor om de ruimte qua meubels zo open mogelijk te houden. Zo maakten ze over een lange wand een handige walk-by closet voor hun kleding, waarvoor ze onder andere de bekende EXPEDIT kast gebruikten.

www.fantasticfrank.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit interieur heeft een fijne mix van vintage, design en kunst
Sluiten