Dit rustgevende huis heeft een te gek industrieel interieur

Als je in een grote stad woont weet je dat je de drukte voor lief moet nemen. Tenminste, zo is het voor de meeste stadsbewoners. Een familie uit Saigon, Vietnam, dacht daar anders over. Zij wilden een huis waarmee ze aan de drukte van de stad konden ontsnappen zonder de stad te hoeven verlaten. H. A. Architecture werd ingeschakeld en ontwierp een huis met een ruwe industriële uitstraling. Ondanks de stoere looks van het huis straalt het huis rust uit en heeft het wel wat weg van een klooster. Precies wat de bewoners graag wilden.

Wij zouden bij een rustig interieur niet meteen aan de industriële stijl denken. Maar doordat de stoere en natuurlijke materialen goed gekozen zijn straalt het huis rust uit. Om jou op weg te helpen jouw interieur een industriële uitstraling te geven hebben we wat tips en inspiratie voor je.

Ondanks dat de grondoppervlakte van het huis maar 78 vierkante meter is, lijkt het huis heel ruim. Dat komt doordat alle verdiepingen in verbinding met elkaar staan. De slaapverdiepingen hangen letterlijk in de ruimte en lijken daardoor te zweven. Het huis heeft door de open ruimtes echt de sfeer van een loft, wat natuurlijk goed bij het industriële karakter past.

Wauw! De lichtinval in dit huis is geweldig! Dat komt door het patroon dat voor de ramen gemaakt is en waardoor het licht gefilterd wordt. Zelfs op de begane grond is het nog licht, terwijl hier nauwelijks ramen zijn.

Benieuwd naar meer huizen met een industrieel interieur? Bekijk dan eens dit appartement waarin designerstukken samenkomen tot een industrieel interieur.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit rustgevende huis heeft een te gek industrieel interieur
Sluiten