Dit rijtjeshuis in Ho Chi Minhstad is alles behalve standaard

Alles in dit rijtjeshuis in Ho Chi Minhstad, Vietnam draait om de connectie met de natuur. De bewoners vonden het namelijk belangrijk om in de stad het gevoel te hebben midden in de natuur te wonen. Nishizawa Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp en wat ons betreft zijn ze zeker in hun opdracht geslaagd! Bijna nergens in het huis krijg je het idee dat je in de stad woont. Alle kamers zijn omgeven met planten en bomen, waardoor wij al stevig de lentekriebels krijgen!

Bij een rijtjeshuis denk je meestal niet aan dit soort spectaculaire ontwerpen, maar meer aan een compacter ontwerp, wat overigens ook waanzinnig mooi kan zijn. In Vietnam houden ze er in ieder geval wel van om indrukwekkende rijtjeshuizen te maken, zoals dit paradepaardje van de straat laat zien.

De link met de natuur begint al bij de buitenkant. Die is bekleed met beton en hout, wat zorgt voor een natuurlijke, maar stoere look. Hierdoor past het huis perfect in de omgeving. Om de overgang tussen binnen en buiten zo klein mogelijk te houden hebben de architecten een aantal hoge panelen geplaatst die heel gemakkelijk geopend kunnen worden. Zo hebben de bewoners ook binnenshuis het gevoel buiten te zitten. Wij kunnen ons alleen maar voorstellen wat voor een vakantiegevoel dit geeft!

Wauw! Het plafond is vijf meter hoog! Zo komt er veel licht naar binnen en hebben de bewoners een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Een hoog plafond kan soms zorgen voor een ongezellig interieur, omdat de ruimte dan te groot lijkt. De architecten hebben dit opgelost door het plafond te bekleden met donker hout. Slim, want zo krijgt het interieur veel meer sfeer én wordt de connectie met de natuur versterkt.

Dit is waarschijnlijk de nieuwe badkamer van onze dromen! Al dat groen en het licht geven je het idee dat je letterlijk buiten staat te douchen. De hangende planten accentueren de hoogte van het plafond en geven de badkamer ook meteen kleur. Ben je op zoek naar een nieuwe look voor je badkamer? Lees dan wat volgens ons de trends in de badkamer zijn voor 2016.

Naast een aantal glazen panelen heeft het huis ook een aantal panelen van hout. Beide panelen kunnen draaien. Zo kunnen de bewoners bepalen hoeveel privacy of daglicht ze graag willen hebben.

Niet alle ruimtes hebben een vijf meter hoog plafond. Dat is ook wel fijn, want zo ontstaan er knusse hoekjes. Heb je zelf een hoog plafond, dan hebben we nog wat tips voor je om meer sfeer in jouw interieur te brengen.

Raak je niet uitgekeken op dit groene optrekje, bekijk dan eens dit ruimtelijke huis in Singapore met het zwembad uit je dromen.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit rijtjeshuis in Ho Chi Minhstad is alles behalve standaard
Sluiten