Dit restaurant in Israël staat vol planten waar de kok mee kookt

Wauw, wat een gaaf restaurant! We krijgen spontaan trek in een reisje naar Israël, waar dit bijzondere project van Studio Yaron Tal staat. Het restaurant lijkt op een soort plantenkas. Overal in de ruimte staan of hangen kruidenplantjes. Van plantenbakken naast de tafels en aan de muur, tot kruidenplantjes die uit het plafond hangen. De reden erachter is wel erg tof!

Alle kruiden die in de ruimte groeien, gebruikt de chefkok van het restaurant in zijn gerechten. Het restaurant heet dan ook niet voor niets ‘Segev Kitchen Garden’.

Naast de toffe uitstraling van al die plantjes, is het restaurant qua interieur ook helemaal naar onze smaak ingericht. De combinatie van hout en staal, betonnen tegels, gave lampen en te gekke stoelen doet het super goed. Wil je zelf zo’n gave industriële tafel maken? Bekijk deze toffe DIY!

Planten in huis hebben natuurlijk wel verzorging nodig. Heb je daar weleens moeite mee? Volg onze tips om de plantjes langer in leven te houden. Als de plantjes zelfs dan niet in leven blijven, is dit waarschijnlijk je redder in nood.

Ook in Nederland komen er steeds meer restaurants waar veel groen de hoofdrol speelt. Zo ontdekte Roomed’s Maartje Benji’s en maakte een aantal mooie foto’s. En onze favoriete plek is zonder twijfel Bar Botanique, waar de vele planten worden gecombineerd met zachte kleuren als roze en oranje.

Reageer op artikel:
Dit restaurant in Israël staat vol planten waar de kok mee kookt
Sluiten