Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 17 december 2015

Dit prefab huis lijkt op het groene huis uit Monopoly!

“Hoe zou een kind een huis tekenen?” is wat architect Franson Wreland zich afvroeg bij het ontwerpen van dit bijzondere prefab huis. Het resultaat is een fijn familiehuis dat net lijkt op het huisje waarmee je – als je het goed doet – de Kalverstraat op het Monopoly-bord vol zet. Nog een leuk detail om het ‘kinderlijke’ aspect extra te benoemen: het prefab huis is ontwikkeld in het zuidoosten van Zweden, in jawel.. Småland!

Het huis is, in samenwerking met een aannemer die al meerdere prefab huizen bouwde, uiteindelijk zowel op locatie als in de fabriek gebouwd. Op de bouwkavel in de buitenwijken van Stockholm kwamen alle onderdelen samen. Door de gemeente werd wel een aantal restricties opgelegd. Het huis mocht niet hoger dan 1,5 verdieping worden en dus is er gekozen voor een puntig, schuin dak.

Als de Monopoly huisjes er vanbinnen zó uitzagen, dan zouden wij het ook wel weten! Het huis heeft de uitstraling van een oude schuur, maar is wel gebouwd met duurzame en ‘nieuwe’ materialen. Het groen van het huis past perfect bij de omliggende, groene natuur. Het interieur van het huis is vrij licht, met hier en daar een flinke kleurige uitschieter.

De groene kleur van het exterieur komt op bepaalde plekken ook terug binnenshuis. Zoals in de zijkamer, waar een fijne home office is gemaakt. De kozijnen zijn geschilderd in de prachtige groene kleur, net als de tafel -en stoelpoten. In het gehele huis ligt een lichte houten vloer.

Vind je zo’n gekleurde deurpost eigenlijk best cool? In dit artikel geven we je nog meer inspiratie voor het kleuren van de lijsten, vensters en deurposten.

Het gezin, bestaande uit een creatief koppel met drie kinderen, heeft ondanks het puntige dak toch allemaal een eigen slaapkamer gekregen. De drie identieke kinderkamers zijn gesitueerd op de eerste verdieping, net als de badkamer, die overigens een behoorlijk felle kleur gekregen heeft!

Dit bijzondere huis in Såo Paulo is geïnspireerd op héél véél speelgoed. Of wat dacht je van dit appartement waar het speelgoed onderdeel is geworden van het interieur?

www.dwell.com

Reageer op artikel:
Dit prefab huis lijkt op het groene huis uit Monopoly!
Sluiten