Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 29 nov 2015

Dit prefab hobbit huis kun je neerzetten waar je maar wilt

Het is waarschijnlijk de droom van iedere Lord of the Rings fan: wonen in een hobbit huis. Echte liefhebbers konden al even van die ervaring proeven in de Kennemer Duincamping Geversduin, maar dat is toch wel anders dan het hebben van je eigen hobbitwoning. Maar om nou helemaal naar Nieuw Zeeland te emigreren, waar de echte hobbit huizen staan.. tja, dat gaat best ver. En dat hoeft dus ook helemaal niet. Het bedrijf Green Magic Homes maakt namelijk gewoon een prefab hobbit huis, dat je overal neer kan zetten. Waar je maar wilt!

De daken van de huisjes bedek je met aarde en gras, bomen, planten of welk gewas je voorkeur heeft. Je kunt er zelfs een moestuin maken. Pluspuntje: deze dakbedekking is prima isolatiemateriaal. In de winter houdt het je huisje warm en in de zomer zorgt het juist weer voor koelte.

DIY

De huisjes worden als een bouwpakket geleverd. De losse panelen zouden gemakkelijk en snel in elkaar te zetten zijn. Elk onderdeel is voorzien van geperforeerde vlakken, waardoor de onderdelen makkelijk aan elkaar geschroefd kunnen worden en aan de fundering bevestigd kunnen worden. Dit kun je zelf doen, maar je hebt wel wat extra (handige) handen nodig denken wij zo.

Duurzaam

De binnenste ‘schelp’ van het prefab hobbit huis is gemaakt van compost materiaal en met behulp van een bepaalde innovatieve technologie is het sterk, licht van gewicht en waterproof gemaakt.

Prefab

Het bedrijf is gevestigd in Amerika, maar levert wereldwijd. En dat is meteen het voordeel aan prefab huizen: je kunt het huis gewoon bestellen en het komt als een pakketje naar jou toe, waardoor jij het dus eigenlijk weer neer kunt zetten waar je maar wilt. Alhoewel.. in Nederland moet je natuurlijk wel een gebied uitzoeken waar een woonbestemming op zit.

Wil je zelf zo’n hobbit huis bestellen? Kijk dan even op de website van Green Magic Homes.

Meer leuks voor Lord of the Rings fans:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.greenmagichomes.com

Reageer op artikel:
Dit prefab hobbit huis kun je neerzetten waar je maar wilt
Sluiten