Dit prachtige eco-hotel is gebouwd met lokale materialen

Dit prachtige eco-hotel in de Algarve, Portugal, heeft een rijke geschiedenis. Het is namelijk gebouwd in het voorouderlijk huis van eigenaar Carlos Fernandes. Zijn zus maakte een nieuw ontwerp voor het huis en met behulp van architectenbureau PAr lieten ze het helemaal verbouwen tot het prachtige Casa Modesta. Bij de renovatie van de woning werden er enkel lokale materialen gebruikt, wat hielp bij het behouden van de originele sfeer van de woning.

En nu we het toch over zonnige vakantiebestemmingen hebben. Bekijk ook even dit hotel in Mexico, net zo wit, maar dan iets moderner.

eco-hotel
eco-hotel
eco-hotel

Het hotel heeft niet veel kamers, simpelweg omdat de ruimte er niet was en de eigenaar liever geen aanbouw wilde maken. Maar ook omdat het eco-hotel zo persoonlijk blijft en ook de hotelgasten de familie historie van het hotel meekrijgen.

eco-hotel
eco-hotel
eco-hotel

Er zijn in totaal negen suites, elk met een eigen patio. In het eco-hotel zijn verschillende gezamenlijke ruimtes, zoals de tuin met terras en de eetkamer. Ook hiermee stelt de eigenaar het ‘familie gevoel’ weer voorop.

eco-hotel
eco-hotel
eco-hotel

De kamers zijn sober maar super stijlvol ingericht met veel wit, terracotta en gouden details. De natuurlijke materialen en kleuren zijn goed uitgekozen bij wat het hotel wil uitstralen: een rustige, sustainable omgeving waar de hotelgasten heerlijk kunnen relaxen. Wil je in dit eco-hotel verblijven? Boeken kan via de website van Casa Modesta.

eco-hotel
eco-hotel

Wil je zelf ook meer wit toevoegen aan je interieur? Bekijk dan eens deze binnenkijker voor meer inspiratie en deze vijf ideeën voor het stylen van een geheel wit interieur.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Dit prachtige eco-hotel is gebouwd met lokale materialen
Sluiten