Dit next level pop-up boek laat de mooiste architectonische sculpturen zien

Ken je ze nog, die te gekke boeken die bij het openslaan veranderden in een boerderij of jungle? Kans is groot dat je vroeger zo’n pop-up boek in de kast had staan. Maar dit boek, genaamd [2,3] en ontworpen door Tauba Auerbach, is hét bewijs dat zo’n uitklapboek echt niet alleen leuk is voor kinderen. Sterker nog, [2,3] is juist níet geschikt voor kinderen: bij het uitklappen van de losse bladzijden komen de mooiste sculpturen tevoorschijn.

Het effect van dit prachtige pop-up boek wordt nog groter wanneer er met een spotlight op de sculpturen wordt geschenen. De gedetailleerde kunstwerkjes zorgen voor een te gek schaduwspel!

pop-up boek

Tauba komt uit Californië en is grafisch ontwerper maar tegelijkertijd ook conceptueel kunstenaar. Ze had het idee voor dit boek al langer en vond in de New Yorkse, onafhankelijke boekenwinkel Printed Matter een goede partner om haar ontwerp uit te brengen. Het boek heeft zes losse pagina’s met elk een super gedetailleerde, geometrische vorm, tot wel 45 centimeter hoog! Het boek is hier te bestellen.

pop-up boek

Ben je benieuwd naar meer bijzondere boeken? Bekijk dan dit artikel waarin Mendo je alles verteld over het nieuwe boek van Naomi Campbell met een wel héél bijzondere cover en ook het boek The Art of Burning Man is zeker een kijkje waard.

www.nowness.com

Reageer op artikel:
Dit next level pop-up boek laat de mooiste architectonische sculpturen zien
Sluiten