Design 8 apr 2016 Esmé Brinkman

Dit moderne nachtkastje wekt jou met een opkomende zon

Volgens ons kan de slaapkamer niet zonder nachtkastje. Het is een toevoeging aan het interieur – vooral wanneer je ‘m mooi hebt gestyled – maar het is vooral een erg handig meubel. Zo heb je een centrale plek voor al je essentials, zoals je favoriete boek, crème of je telefoon en je nachtlampje. Deze twee laatste items zijn de inspiratiebron geweest voor de designers van Curvilux. Zij maakten namelijk een nachtkastje met een aantal super handige snufjes!

Het kastje laadt namelijk je telefoon op maar heeft ook een ingebouwde wake-up light die zich aanpast aan jouw slaapritme. Zo wordt je elke ochtend wakker op een zo natuurlijk mogelijke manier: met een nagebootste opgaande zon. Bewaar je je antieke sieraden of andere kostbare elektronische apparaten in de slaapkamer? Deze berg je veilig op in de lade die je alleen met je telefoon kunt openen. Maar dat is nog niet alles.. Het nachtkastje heeft ingebouwde speakers die je kunt aansluiten op je telefoon. Zo sta je ‘s ochtends vroeg altijd op met een lekker muziekje!

nachtkastje

Het idee van dit kastje kwam voort uit eigen ervaringen. De designers van Curvilex kennen elkaar uit hun studententijd. Op de campus kwamen ze er niet onder uit hun dorm room te delen, veelal met vreemden. Vaak waren de kamers zo klein dat er maar plaats was voor één klein meubel tussen de bedden in. En dat ging natuurlijk weer gepaard met een gevecht om dat ene stopcontact of bedlampje. De designers vonden dat het veel beter en handiger moest kunnen. Zo begonnen zij met het uitwerken van hun ideeën. Ook de ‘geheime lade’ komt voort uit hun eigen ervaringen: kostbare spulletjes kunnen nu netjes worden opgeborgen.

Vind je dit idee ook te gek? Check dan de crowdfunding op IndieGoGo!

nachtkastje

Benieuwd naar meer technische foefjes voor in de slaapkamer? Check dan even dit bed dat zichzelf opmaakt of dit handige matras waarmee je je huisdier altijd dichtbij je hebt.

www.curbed.com

Reageer op artikel:
Dit moderne nachtkastje wekt jou met een opkomende zon
Sluiten