Dit micro huis heeft bizar veel weg van een boom

Het architectenbureau achter dit design neemt groen wel heel letterlijk. De architecten ontwierpen namelijk een verhoogd micro huis met levende muren, waardoor het ons erg doet denken aan een boom. Op de smalle houten constructie leunt een grotere (leef)ruimte met buitenmuren vol planten. En alsof het design nog niet opvallend genoeg is, is deze compacte ruimte naast letterlijk groen ook nog eens super duurzaam!

Het micro huis is een ontwerp van Elevate Structure en heeft een basis van 3,7 vierkante meter. De tweede verdieping bovenop dit houten deel is zo’n 37 vierkante meter groot. De ruimte onder deze verdieping zorgt voor schaduw en is daarom ideaal bruikbaar als parkeerplek of patio.


Met dit design wil Elevate Structure een zo klein mogelijke voetprint achterlaten. Daarom gebruikte het bureau voor het ontwerp zoveel mogelijk duurzame en eco-friendly onderdelen, zoals zonnepanelen, en creëerden ze in het onderste deel van het micro huis een plek waar regenwater opgevangen kan worden. Aangezien het leefdeel van het huis verhoogd is, laat de ruimte ook fysiek gezien een kleine voetprint achter.


De greenwalls aan de buitenkant van het huis zijn – helemaal volgens de laatste trend – bedekt met normale plantjes, kruiden en groenteplanten. In combinatie met energie die wordt opgewekt door zonnepanelen en regenwater dat wordt opgevangen in het onderste deel, betekent dit dat je hier dus deels zelfvoorzienend kunt leven. De modulaire structuur was in eerste instantie ontworpen als een makkelijk te vervoeren, makkelijk te verbouwen en off-the-grid oplossing voor delen van het eiland Oahu. Aangezien er een bredere interesse was in de huisjes dan het bedrijf had verwacht, zijn ze nu ook buiten het eiland beschikbaar. Benieuwd naar meer voordelen van het micro huis? Dat zie je in onderstaande video:

Een van de voordelen van deze verhoogde huizen is dat ze makkelijk uit te breiden zijn naar multi-unit designs en dus eigenlijk heel flexibel zijn. Daarnaast zijn ze door het materiaalgebruik vrij makkelijk te verplaatsen naar een andere locatie.

Eerder schreven we al over deze universiteit in Vietnam die groen wel heel letterlijk neemt.

www.elevatestructure.com