Dit lichte huis in Montenegro heeft een stijlvol minimalistisch interieur

Soms hebben huizen niet veel poespas nodig voor een stijlvol interieur, maar schitteren ze juist in hun eenvoud. Dit appartement in Montenegro hoort duidelijk thuis in dat rijtje! Het appartement heeft een prachtig minimalistisch interieur met als hoogtepunt een marmeren keuken én badkamer.

Bijna alle elementen in het appartement zijn wit of grijs. Door deze lichte basis krijgt het appartement een frisse look en lijkt het bovendien veel groter.

Minimalisme met groots effect

De woonkamer is ruim en licht. Dit komt niet alleen door het minimalistische interieur, maar ook het kleurenpalet draagt hier een steentje aan bij. Door deze neutrale tinten in het interieur wordt eenheid en rust gecreëerd.

Het huis heeft weinig muren die de verschillende ruimtes van elkaar scheiden. Daardoor (en door het hoge plafond), wordt er een open en ruimtelijk effect gecreëerd in het huis. Wij zijn vooral fan van de prachtige open keuken!

Dat dit huis een minimalistisch interieur heeft wil niet zeggen dat er geen echte eyecatchers te vinden zijn! De keuken is gemaakt van wit marmer: één van onze favoriete materialen voor in de keuken. De eettafel stoelen zorgen hier voor een fijn contrast met de witte basis.

>> Bekijk ook: de mooiste keukens met een touch of marmer.

Deze badkamer heeft het allemaal: een fijne witte basis, een marmeren vloer én muur en een prachtig vrijstaand bad. De badkamer is de enige ruimte die wel echt duidelijk gescheiden is van het geheel, maar toch gaat – door de glazen divider – het ruimtelijke effect niet verloren.

Wil jij ook zo’n frisse slaapkamer als in dit minimalistische appartement? De key is het creëren van een clean uitstraling. Bekijk dit artikel voor meer inspiratie over hoe je dat met een paar simpele stappen voor elkaar krijgt!

Fotografie door SERGEY MAKHNO ARCHITECTS en Andrey Avdeenko

Reageer op artikel:
Dit lichte huis in Montenegro heeft een stijlvol minimalistisch interieur
Sluiten