Dit leerde de Roomed redactie in de maand september

Op Roomed geven we je dagelijks een kijkje in andermans huis en proberen we zoveel mogelijk tips en inspiratie te geven zodat ook jij van je eigen huis een droomplek kunt maken. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de Roomed redactie zelf? Waar doen wij inspiratie op, welke plekken hebben wij afgelopen maand bezocht en welke lessen trekken we zoal uit onze DIY-projecten?

Omdat wij ook graag onze persoonlijke verhalen vertellen, geven we je elke maand een update van onze ontdekkingen. Hiermee hopen we je een klein kijkje in ons leven te geven vol geluksmomentjes én blunders (wij zijn immers ook maar gewoon mensen).

roomed-stoeltje-plant

Renée: tussen het grofvuil vind je de mooiste dingen

Een tijdje terug stuurde ik een aantal vrienden de straat op om tussen het grofvuil te zoeken naar bruikbare spullen. Vervolgens kregen zij een klein budget en mochten ze hun vondst een make-over geven. Het resultaat van dat grofvuil project zie je hier. Sinds die challenge kijk ik zelf ook veel vaker naar hoopjes grofvuil op de hoek van de straat en zo vond ik afgelopen maand een ontzettend leuk stoeltje! Momenteel staat ‘ie onbewerkt te shinen in mijn woonkamer (let niet op de onafgewerkte plinten) en weet ik nog niet helemaal of ik de stoel een nieuwe look ga geven. Suggesties zijn welkom!

img_8441

Maartje: Misschien juist een keer het grofvuil laten staan

Bij mijn vrienden sta ik er om bekend: ik weet vaak van oude kastjes, tafeltjes of accessoires die bijna uit elkaar vallen, tóch nog iets leuks te maken door ze te pimpen met een paar kleine toevoegingen. Maar deze maand ben ik er bij Roomed stiekem best van overtuigd geraakt dat je heus wel wat geld mag uitgeven aan dat ene gave servies – bijvoorbeeld van CuKi Amsterdam – of die ene fijne bank waar je elke dag gebruik van maakt. Soms maken mooie spullen het leven nou eenmaal een stukje leuker en als je elke dag weer opnieuw gelukkig wordt van die dure maar prachtige aankoop die je deed tijdens je restyling, dan is het geld het af en toe gewoon helemaal waard!

roomed redactie

Joëlle: Met een klein budget een andere look

De zomervakantie is voorbij en dat betekent voor mij altijd weer een nieuwe frisse start. Zo ook voor mijn interieur. Ik was toe aan verandering, maar als student heb je vaak niet zoveel te besteden. Ik gaf mezelf een klein budget waar ik mijn kamer een nieuwe look mee mocht geven. En tja, dan moet je af en toe creatief zijn. Ik ging budgetwinkels binnen waar ik anders niet snel zou komen en kwam erachter dat ook deze onwijs leuke dingen verkopen! Voor een klein prijsje vond ik: drie nieuwe kussens, twee grote rieten manden, kaarsenhouders en een plaid. Ook ging ik mijn oude woonaccessoires die achter in de kast stonden nog eens door. Hier vond ik een oud lampenkapje dat perfect past bij mijn nieuwe spulletjes. Op internet zocht ik nog wat leuke afbeeldingen voor in mijn fotolijsten en zo had ik een hele nieuwe look voor een klein budget!

bold-colour-oriental-influence-dining-room

Esmé: Geduld is een schone zaak

Sinds ik via Pinterest bovenstaande foto tegen ben gekomen, heb ik een lichte obsessie. Of nee, helemaal niet lichtelijk, ik ben behoorlijk geobsedeerd door deze Oosterse, satijnen lampions. Na uren lang speuren op het internet – van Marktplaats tot Ebay tot Japanse webshops – heb ik de perfecte lampions helaas nog steeds niet gevonden. In Nederland worden ze wel verkocht, maar dan is óf de print en kleur niet goed, óf de prijs is belachelijk hoog. Ik heb er over nagedacht om in de tussentijd lampionnen van rijstpapier op te hangen, zodat ik mijn zoektocht rustig voort kan zetten. Geduld is een schone zaak. Gelukkig gaat mijn vriend over twee maanden naar Japan en reken maar dat ‘ie een boodschappenlijstje met (voorbeelden én kleurencombinaties) mee krijgt. Tips van jullie zijn natuurlijk ook zeer welkom!

>> Moodboard: Oosterse sferen in het interieur

Psst.. Volg jij ons al op Instagram?

Reageer op artikel:
Dit leerde de Roomed redactie in de maand september
Sluiten