Maartje Wieling
Maartje Wieling Uncategorized 31 oktober 2016

Dit leerde de Roomed redactie in de maand oktober

Op Roomed geven we je dagelijks een kijkje in andermans huis en proberen we zoveel mogelijk tips en inspiratie te geven zodat ook jij van je eigen huis een droomplek kunt maken. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de Roomed redactie zelf? Waar doen wij inspiratie op, welke plekken hebben wij afgelopen maand bezocht en welke lessen trekken we zoal uit onze DIY-projecten?

Omdat wij ook graag onze persoonlijke verhalen vertellen, geven we je elke maand een update van onze ontdekkingen. Hiermee hopen we je een klein kijkje in ons leven te geven vol geluksmomentjes én blunders (wij zijn immers ook maar gewoon mensen).

Maartje: neem de tijd en maak geen overhaaste beslissingen

Als het op interieur items aankomt ben ik al mijn hele leven een hebberig persoon geweest, dat geef ik maar meteen toe. Ik kan me dus ook erg moeilijk beheersen als ik ergens iets leuks tegenkom voor in huis. En met moeilijk bedoel ik eigenlijk gewoon niet. Terwijl al deze losse items die ik overal vandaan haal er uiteindelijk juist voor zorgen dat het resultaat niet meer één geheel is… En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Toen ik afgelopen week voor Roomed op pad was in de Haarlemmerbuurt en daar het ene na het andere toffe boetiekje bezocht (mijn lijstje met must-visits vind je hier), besefte ik me iets. Als je de juiste plekken weet en in staat bent om daar naar toe te gaan met steeds dezelfde insteek en ideeën (waar je goed en lang over nagedacht hebt, dus niet mijn last-minute methode), dan is dát het perfecte moment om items voor in huis te shoppen. Door alle items met dezelfde gedachte te kopen, sluit alles automatisch naadloos op elkaar aan! En geloof mij: dat is de key tot een goed gestyled interieur.

Esmé: Maarten Baas is en blijft een baas

Oké, dit is eigenlijk niet iets wat ik de afgelopen maand heb geleerd. Ik wist dit al een tijdje. Tijdens mijn studie gebruikte ik de Smoked Chair in één van mijn projecten en sindsdien ben ik Maarten blijven volgen. Want als je een prachtige armstoel in de fik durft te steken, dan heb je lef. En als je datzelfde mag doen met de ZigZag chair van Rietveld, een eikenhouten stoel van Gaudi en de Hillhouse Chair van Mackintosh dan ben je pas echt lekker bezig. Tijdens de Dutch Design Week bezochten wij zijn tentoonstelling ‘Maarten Baas makes time‘ en ook daar werd het weer eens bevestigd: Maarten Baas is en blijft een baas.

Renée: je kunt je outfit prima matchen met je interieur

Afgelopen maand bloeide mijn liefde voor de panterprint weer op. Hij was een tijdje weggeweest, maar opeens dook de print overal op. Het begon bij het dekbed van H&M, die online uitverkocht was. En dus haastte ik mij naar de winkel, waar het dekbed gelukkig nog op voorraad was.
Maar dat was niet het enige wat mijn aandacht trok; ik belandde opeens in de jungle. Na H&M leeggeroofd te hebben, waagde ik nog een bezoekje aan Zara en uiteindelijk kwam ik terug met servies, een tasje, een rok, sokken, een dekbed en, ja, inmiddels heb ik daar ook nog een stel panterprint schoenen aan toegevoegd. Toen ik op een luie zondag met mijn panterprint sokken op mijn panterprint dekbed zat, besefte ik pas dat ik nu écht helemaal blend met mijn interieur. YES!

>> Welcome to the jungle: 4 tips voor dierenprints in je interieur

Joëlle: Klein is fijn!

Deze maand leerde ik dat je echt niet groot hoeft te wonen om een stijlvol interieur te hebben. Juíst als je klein woont krijg je de leukste interieurs. Je moet namelijk creatief omgaan met de ruimte die je hebt en dat zorgt vaak voor de meest bijzonder en leuke oplossingen. Zo schreef ik afgelopen maand artikelen over ontbijtbars en fijne zithoekjes in de vensterbanken. Ideale oplossingen als je compact woont. Én een bijkomend voordeel van klein wonen is dat het altijd gezellig en knus is!

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed (tenzij anders vermeld).

Reageer op artikel:
Dit leerde de Roomed redactie in de maand oktober
Sluiten