Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 30 november 2016

Dit leerde de Roomed redactie in de maand november

Op Roomed geven we je dagelijks een kijkje in andermans huis en proberen we zoveel mogelijk tips en inspiratie te geven zodat ook jij van je eigen huis een droomplek kunt maken. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de Roomed redactie zelf? Hoe zitten de Roomed redacteurs er thuis bij? Waar doen wij inspiratie op, welke plekken hebben wij afgelopen maand bezocht en welke lessen trekken we zoal uit onze DIY-projecten?

Omdat wij ook graag onze persoonlijke verhalen vertellen, geven we je elke maand een update van onze ontdekkingen. Hiermee hopen we je een klein kijkje in ons leven te geven vol geluksmomentjes én blunders (wij zijn immers ook maar gewoon mensen).

Maartje: LESS IS MORE

Ik woon in een studio waar mijn woonkamer, slaapkamer en keuken samengevoegd zijn in één ruimte. Dat is best lastig inrichten af en toe, omdat je niks kunt afsluiten en het al snel te druk en te veel wordt. En als ik iets geleerd heb deze maand bij Roomed, dan is het ‘less is more!’ Oké, dit wist ik al een tijdje, maar ik wist niet dat het ook echt mijn persoonlijke stijl was. Ik merk dat ik steeds meer minimalistische foto’s opsla op Pinterest, behoefte heb aan een rustige omgeving als ik op sta of thuis kom en een beetje zenuwachtig wordt van mijn overvolle kasten. Na het binnenkijken in het huis van Liza Cloë kon ik er niet meer omheen. Wat een heerlijke ruimte. Zo’n rustgevende inrichting wilde ik ook! Kortom: het nieuwe jaar komt er aan en het is tijd om eens met een schone lei te beginnen. In december ga ik een heleboel verkopen, verplaatsen en vooral weg doen!

Bron: Homepolish

Joëlle: mix en match met stijlen

Afgelopen maand leerde ik dat ik niet pas binnen het hokje van een bepaalde interieurstijl. Ik hou van de lichte basis in Scandinavische interieurs, van de meubels op pootjes die typerend zijn voor de mid-century stijl maar ook van de vrolijke kleuren in een bohemian huis. Daarom laat ik vanaf nu de hokjes los en ga ik nog meer mixen en matchen met de leukste items uit verschillende stijlen. Ik liet me dan ook inspireren door deze loft in Brooklyn met een eclectisch interieur. De bewoners van het huis lieten verschillende stijlen bij elkaar komen, wat resulteert in een prachtig sfeervol huis. Dus mijn boodschap is; kies vooral wat je mooi vindt en maak zo je eigen droompaleisje!

Esmé: het verschil tussen een vide en een mezzanine

Benieuwd wat één van de leukste dingen van mijn baan bij Roomed is? Ik leer elke dag. Dus dit maandelijkse artikel zouden we in principe ook wekelijks kunnen doen. Wij kregen een email van een oplettende lezer. “Bij deze moet ik me toch even opwerpen als ‘ambassadeur’ van het bouwkundige woord“. Wat blijkt? Wanneer wij schreven over een mezzanine, gebruikten wij altijd het woord ‘vide’. En dat is niet juist. Het verschil? Een mezzanine (of entresol) is de verdieping zelf, de vide is de ruimte naast de verdiepingsvloer. Je kunt je wel voorstellen dat we dat nu nooit meer fout doen. Bedankt, Rob!

Benieuwd naar een fijn interieur met mezzanine? Wij zijn helemaal verliefd op deze binnenkijker.

Fotografie door Marijke Kuiper voor Roomed (tenzij anders vermeld).

Reageer op artikel:
Dit leerde de Roomed redactie in de maand november
Sluiten