Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 31 augustus 2016

Dit leerde de Roomed redactie in de maand augustus

Op Roomed geven we je dagelijks een kijkje in andermans huis en proberen we zoveel mogelijk tips en inspiratie te geven zodat ook jij van je eigen huis een droomplek kunt maken. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de Roomed redactie zelf? Hoe zitten de Roomed redacteurs er thuis bij? Waar doen wij inspiratie op, welke plekken hebben wij afgelopen maand bezocht en welke lessen trekken we zoal uit onze DIY-projecten?

Omdat wij ook graag onze persoonlijke verhalen vertellen, geven we je elke maand een update van onze ontdekkingen. Hiermee hopen we je een klein kijkje in ons leven te geven vol geluksmomentjes én blunders (wij zijn immers ook maar gewoon mensen).

Renée: met restjes kom je een heel eind (en bespaar je een heleboel geld)

Ik ben zo’n persoon die een hekel heeft aan sale. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet van koopjes houd, sterker nog: als er een mogelijkheid is om geld te besparen dan grijp ik die meteen. Het vervelende aan de uitverkoop periode vind ik vooral de drukte en chaos in winkels. Daarom shop ik vooral online, maar voor onze DIY-projecten fietsen we altijd de hele stad door. Van de bouwmarkt naar de Action en weer terug langs de stoffenwinkel; dat is vaak hoe ons rondje eruitziet.
Afgelopen maand kwam ik erachter dat ik toch echt wel een beetje dol ben op de koopjeshoek en dan heb ik het vooral over de bak met restjes bij de hobbywinkels. Zo maakten we van een restant triplex (gevonden bij de bouwmarkt) een organizer voor in je werkplek en wisten we van een paar couponnetjes té leuke plantenhangers te maken. Best een geslaagde koopjesjacht lijkt me. Misschien voor andere items toch ook maar eens de koopjeshoek afstruinen?

Esmé: die perfecte marble-print komt er echt nog wel

Net als Renée was ik de afgelopen maand ook helemaal into DIY. Af en toe gaat er wel eens iets mis als we weer beginnen met een nieuw project. We konden niet meer om de nagellak-marble-print heen en besloten het zelf te proberen. Je ziet het gelukkig niet op de foto’s, maar het ging de eerste drie keer behoorlijk mis. Onze conclusie was dat we de potjes nagellak beter konden gebruiken waarvoor ze daadwerkelijk bedoeld zijn en probeerden het nog één keer, maar dan met spuitverf. Dat ging gelukkig best goed en daarom gingen we aan de slag met deze simpele (ja, echt!) DIY.

Via het Youtube kanaal van TheSorryGirls (wij zijn fan!) kwamen we er achter dat je de marble print ook zelf kunt maken op een stuk katoen. De geheime ingrediënten? Zwarte verf en scheerschuim! Deze moeten we natuurlijk ook een keer zelf proberen. En dan maar hopen dat het wél in een keer goed gaat..

Bron: Be Budapest

Maartje: Een tijdje in het buitenland wonen is geweldig om inspiratie op te doen

Hi! Jullie kennen mij nog niet, maar ik loop sinds deze week stage bij Roomed. Een hele korte uitleg: Ik ben Maartje, ik woon sinds twee jaar in mijn eigen studio in Amsterdam-West en ik ben 20 jaar oud.

Ik kom praktisch net uit het vliegtuig gerold na een half jaar in Budapest gespendeerd te hebben en ik kan je vertellen dat het dan een feestje is om bij Roomed aan de slag te gaan! Budapest is een heerlijke stad die uitpuilt van de gezellige koffietentjes en prachtig ingerichte restaurantjes. Ik kwam dan ook vol inspiratie terug in Amsterdam. Ik vond het heel gek om na een half jaar weer terug te zijn in mijn studio in West, tussen mijn oude spulletjes die ik twee jaar geleden met veel zorg en plezier heb uitgezocht.
Ik merkte dat ik mijn huidige inrichting met een andere blik ging bekijken en eerdere keuzes die ik had gemaakt qua inrichting ging betwijfelen. Zo vond ik mijn inrichting opeens veel te zwart-wit, terwijl ik daar eerst juist bewust voor had gekozen. Ook vond ik mijn interieur veel te lief geworden. In Budapest is de industriële look helemaal hip momenteel en het kan allemaal niet ruig en stoer genoeg. Regelmatig zat ik in een prachtig verstopte urban garden mijn wijntje te drinken en dan is het drukke Amsterdam toch weer even wennen.
Kortom; ik ging restylen! Lieve kussentjes de deur uit, stoere bijzettafels ervoor in de plaats. Nieuwe items in de kast en meer groen op de vensterbank. Ik ben er inmiddels nog steeds niet helemaal uit, maar dat gaat helemaal goed komen. Inspiratie genoeg!

Reageer op artikel:
Dit leerde de Roomed redactie in de maand augustus
Sluiten