Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 30 juni 2016

Dit leerde de Roomed redactie afgelopen maand

Op Roomed geven we je dagelijks een kijkje in andermans huis en geven we zoveel mogelijk tips en inspiratie zodat ook jij van je eigen huis een droomplek kunt maken. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de Roomed redactie zelf? Hoe zitten de Roomed redacteurs er thuis bij? Waar doen wij inspiratie op? Welke plekken hebben wij afgelopen maand bezocht en welke lessen trekken we zoal uit onze DIY-projecten?

Omdat wij je graag wat meer persoonlijke verhalen vertellen, geven we je elke maand een update van onze bevindingen. Hiermee hopen we je een klein kijkje in ons leven te geven vol geluksmomentjes én blunders (wij zijn immers ook maar gewoon mensen).

Renée: Print is niet dood!

Als hoofdredacteur van een online magazine zou je denken dat ik niet zoveel met papier heb. Toegegeven, de tijd dat er maandelijks een tijdschrift op de mat viel kan ik me niet eens meer herinneren. De enkele keer dat ik een blad open sla ben ik op vakantie of zit ik te wachten bij de kapper, en die bezoek ik slechts één keer in de vier maanden. Het moge duidelijk zijn dat ik niet zoveel met print heb, maar tóch heb ik een grote zwak voor boeken. Vooral voor koffietafelboeken vol foto’s – het liefst in zwart-wit. Wat ik overall leerde afgelopen maand is dat ik heel blij word van kleine dingen, zoals nieuwe boeken, het bezoeken van musea of een nieuwe bos bloemen. Dus als je even een klein geluksmomentje nodig hebt: trakteer jezelf op een klein cadeautje voor in huis. Het klinkt cliché, maar geluk haal je echt vaak uit de kleine dingen in het leven.

Esmé: Wat een likje verf al niet kan doen

Sinds een week zijn mijn vriend en ik trotse eigenaren van een nieuw appartement in Amsterdam. Hiermee is een van mijn grootste ‘woondromen’ werkelijkheid geworden: een huisje met oude ensuite deuren. In het appartement zelf moet behoorlijk wat gebeuren. Natuurlijk gaan we voor een nieuw interieur en een nieuwe vloer, maar vooral de muren én de deuren waren toe aan make-over. Door de dikke lagen oude verf (wel vier lagen dik!) en het vele werk twijfelden we eerst een split-second of we de deuren meteen wilden gaan schilderen. Onder het mom ‘beter meteen goed’ zijn we er toch aan begonnen. En dat was echt de beste keuze ooit! Na vele uren opschuren (door de paneeldeuren en alle lijsten moest dit met de hand, yikes) en een eerste laag verf zijn de deuren nu bijna klaar. Van gelig beige naar spierwit: het resultaat is nu al fantastisch!

Mirre: samenwonen brengt belangrijke lessen met zich mee

Net als Esmé hebben ook mijn vriend en ik een nieuw dak boven ons hoofd in het prachtige Amsterdam. Nu is verhuizen op zich al een avontuur, maar ik ben erachter gekomen dat voor het eerst samenwonen een schepje erbovenop doet. Van kleuren uitkiezen tot klussen (en ja; alle clichés zijn waar): er is nu een extra stem waar je naar moet luisteren. Nu hebben wij het geluk dat we dezelfde smaak hebben qua interieur, maar ik zal de dag dat hij voor het eerst gaten boorde nooit vergeten. Van urenlang meten tot het uiteindelijk boren van de gaten (die overigens scheef in de muur zaten): het is me een dag geweest. Uiteindelijke les? Blijf vertrouwen hebben in de ander! Wat dus betekent dat je niet laat merken dat je stiekem de hoop al verloren hebt na het eerste foutgeboorde gat in de muur.

Geert: Neem de tijd met stylen en wacht tot je het perfecte tegenkomt

Ik heb al lange tijd drie leuke bijzettafels in mijn studio staan. Ik ben er heel blij mee, want je kan ze overal neerzetten en ze zien er heel goed uit. Één probleem: ik wist niet zo goed wat ik erop moest zetten. Dat klinkt gek voor iemand die dagelijks adviezen het wereldwijde web opslingert over hoe je het beste je huis in kan richten. Maar ja, soms weten wij het dus ook gewoon even niet. Totdat ik deze maand een koffietafelboek van Stijlvol Wonen binnenkreeg. Dit prachtige exemplaar had ik gewonnen en daar was ik dus al heel blij mee. Maar ik werd nog blijer toen ik ontdekte dat dit boek de perfecte accessoire voor één van mijn tafeltjes was. Het witte boek matcht namelijk heel goed met de rest van mijn lichte interieur en door het over-sized formaat valt het boek meteen op! Dus, weet je niet hoe je een bepaalde plek in huis in moet richten, neem dan vooral de tijd. Ga niet krampachtig aan de slag met accessoires die eigenlijk niet passen, maar wacht gewoon totdat je iets perfects tegenkomt. Geloof me, het is de moeite waard!

Reageer op artikel:
Dit leerde de Roomed redactie afgelopen maand
Sluiten