Dit kleine huisje koppel je zo aan je trekhaak

Dit kleine huisje is er een voor de nomaden onder ons. Het huisje is gemaakt door ESCAPE homes, staat op wielen en kan dus zo achter de auto gekoppeld worden, waardoor je het huis overal mee naartoe kunt nemen. Het is een typisch tiny house: super slim ingericht vanwege de beperkte ruimte. Het huis heeft namelijk een woonoppervlak van nog geen vijftien vierkante meter en is daarmee redelijk compact. Het uitzicht daarentegen is verre van beperkt en juist heel wijds doordat het huisje veel grote ramen heeft.

Van buiten kun je al veel van het interieur zien door de grote ramen, maar om een paar slimme lessen uit de inrichting van dit optrekje te trekken, nemen we een kijkje in het huis..

Licht
Terwijl de buitenkant van het huis bestaat uit donker materiaal – cederhout en cortenstaal – is het interieur juist licht. Ook door de grote ramen lijkt het huisje veel ruimer en komt er veel daglicht binnen.

Slim design
De tv zit verstopt in de vensterbank en ook de wekker is ingebouwd. Opvallend aan dit kleine huisje is de positie van het bed. In de meeste gelijksoortige huisjes wordt meestal een slaaploft gemaakt om ruimte te besparen.

Extra opbergruimte
Er is gekozen voor een ‘normaal’ bed met extra opbergruimte. Dat dan weer wel natuurlijk.

Privacy
Natuurlijk wil je graag privacy in je slaapkamer, maar aangezien het huisje bewoond zal worden door één persoon (en misschien nog een partner) is een scheiding tussen de woon- en slaapkamer overbodig. Dat zou je huisje alleen maar kleiner doen lijken en voelen. De les die we hieruit trekken is dan ook dat je alleen de échte privé-ruimtes hoeft af te sluiten en dat zijn dus de badkamer en het toilet. Die is van buitenaf niet te zien en ook vanuit de rest van het huis niet. Wil je in alle rust kunnen slapen? Dan trek je gewoon de gordijnen dicht natuurlijk!

www.escapehomes.us

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit kleine huisje koppel je zo aan je trekhaak
Sluiten