Dit karakteristieke zolderappartement is perfect in balans

Wauw. Wát een heerlijk appartement! Het interieur is een prachtige verzameling van karakteristieke en ruwe elementen uit het oude gebouw waar het onderdeel van is. Dat in combinatie met een frisse moderne style zorgt voor een geweldige stijl. En dan hebben we het nog niet eens over de locatie gehad! Dit rustieke zolderappartement is namelijk onderdeel van een gebouw uit de achttiende eeuw in onze favoriete wijk van Parijs, Le Marais dus.

Het interieur lag in handen van interieurarchitect Margaux Beja. Ze behield de onbehandelde houten balken en voegde contrast toe door moderne materialen zoals staal en glas te gebruiken. Wij zijn absoluut fan van de mooie balans tussen moderne en rustieke materialen!

Een grote woonruimte vinden in een overbevolkte stad als Parijs is niet makkelijk. Je betaalt al snel (te) veel geld voor een klein appartement of zit niet op een fijne locatie. Dit rustieke appartement zit wél op een prachtige plek, maar is ook vrij compact. Daarnaast zit de woning ook nog eens op zolder, wat best een beperking kan zijn. Om de compacte ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken, ontwierp Margaux Beja een grote houten wand met inbouwkasten van walnoot panelen. Hierachter schuilen de badkamer, wasruimtes en extra opbergruimte. De houtkleur voegt zowel warmte als een industriële vibe toe aan het appartement. Daarnaast matcht dit met de originele houten constructiebalken.

Tussen de woonkamer en slaapkamer maakte Margaux deuren van staal en glas. Zo wordt de lichtinval door de hele ruimte behouden. Omdat de constructiebalken en de houten kastenwand al best wel aanwezig zijn in de ruimte, hield de interieurarchitect de rest van het zolderappartement vrij basic en minimalistisch. Het hele appartement heeft schuine daken. Dat kan best onhandig zijn, maar voelt niet beperkend in deze ruimte. Heb jij wel last van je schuine daken? Met deze tips overwin je alle struggles.

Hoe klein het appartement ook is, er is wel plek voor een super simpele, maar handige home office. Deze super vensterbank klemde Margaux tussen twee muren bij een van de ramen in.

Achter de kastenwand in de keuken zit onder andere de badkamer. Ook deze richtte de interieurarchitect slim in. Boven de wasbak plaatste ze niet één grote spiegel, maar hield ze een klein deel van het raampje achter de spiegels zichtbaar waardoor er toch licht binnenkomt in de smalle ruimte. Ook hier klemde ze de wasbak en het kastje tussen twee wanden. Nisjes die al in het zolderappartement zaten, gebruikte ze als inbouwkasten. Slim!

www.margauxbeja.com

Reageer op artikel:
Dit karakteristieke zolderappartement is perfect in balans
Sluiten