Dit kantoor in Seoul is een vreemde eend in de bijt

De uitgever die opdracht gaf voor het ontwerp van dit kantoor in Seoul gaat waarschijnlijk elke dag met veel plezier naar z’n werk. Het is The Plus Architects namelijk gelukt om op een heel klein oppervlakte een ruim kantoor te maken dat er ook nog eens fantastisch uitziet. De strakke wit gestucte gevel steekt scherp tegen de rest van het straatbeeld en het kantoor heeft als contrast een rauw interieur van beton. Die combinatie maakt van dit kantoor een werkplek om van te dromen.

Wij zijn er van overtuigd dat het design en de inrichting van je kantoor net zo belangrijk is als de inrichting van je huis. Je spendeert immers heel wat uren achter je bureau. De werknemers van deze prachtige kantoren zijn het daar waarschijnlijk helemaal mee eens!

De architecten kregen de opdracht om een kantoor te ontwerpen met een imposante uitstraling. We kunnen wel stellen dat ze hun doel duidelijk hebben bereikt. Als je van een afstandje naar dit kantoor in Seoul kijkt, valt het door de witte muren en de aparte vorm meteen op. Hierdoor lijkt het kantoor ook wat groter. Opdracht geslaagd dus!

Het kantoor is ondanks het betonnen interieur en de weinige ramen aan de voorkant toch verrassend licht. Dat komt doordat de architecten de meeste ramen aan de zijkant van het kantoor plaatsten. Bijkomend voordeel is dat je in alle rust en met veel daglicht kunt werken, zonder gestoord te worden door wat er zich buiten afspeelt.

Net als de buitenkant is ook het interieur minimalistisch. Toch is er een verschil: de basis van het interieur bestaat uit ruw beton. Het kantoor is een private office voor de uitgever, maar er is ook ruimte voor workshops en colleges. En om alle boeken van de uitgever een plekje te geven, is er een bibliotheek. Als je een echte boekenwurm bent, wil je thuis ongetwijfeld je boeken een mooie plek geven. Wij geven je een aantal tips voor het creëeren van je eigen bibliotheek in huis.

Benieuwd naar meer inspirerende kantoorplekken? Check dit kantoor in Detroit, dat eruitziet als een gave woonloft!

www.designboom.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit kantoor in Seoul is een vreemde eend in de bijt
Sluiten