Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 23 jun 2016

Dit kantoor heeft een eindeloos grid van goud

Een ‘grid’ of raster ken je waarschijnlijk vooral van de lijnen op je camerascherm of het raster van je Instagram-account. Maar dit patroon komt eigenlijk ook veel voor in interieurs en architectuur. Dit lieten we al zien met dit moodboard en sinds we dat inspiratiebord maakten, zien we opeens overal een grid in. Zo ook in dit kantoor in Seoul. Neri&Hu Design and Research Office brachten het grid hier wel écht naar een next level: het kantoorgebouw van het Aziatische huidverzorgingsmerk Sulwhasoo is namelijk letterlijk van top tot teen gevuld met een grid van goud.

Het gebouw heeft vijf verdiepingen, maar het eindeloze grid verveeld niet. In onderstaande video zie je hoe het gebouw eruitziet en hoe het grid zijn prachtige metallic kleur heeft gekregen. Verder in het artikel leggen we uit waarom voor deze indrukwekkende constructie is gekozen.

De designstudio heeft bij het ontwerp vooral gelet op de identiteit en ethiek achter Sulwhasoo. Het huidverzorgingsmerk heeft een wetenschappelijke achtergrond en wil met natuurlijke producten de huidconstructie bevorderen. Zo kwam Neri&Hu bij het grid, een strakke constructie dat dankzij de dunne spijlen een luchtig effect heeft.

Naast de achtergrond van Sulwhasoo, keek de designstudio ook naar kenmerken van de Aziatische cultuur. Een karakteristiek symbool geeft het grid namelijk een persoonlijke touch. Daarom zie je op een aantal verdiepingen een lantaarn verstopt tussen het grid. Dit staat niet alleen overdag mooi, ook ‘s avonds geeft dit een prachtig effect, wanneer de lantaarns aan staan en het grid sprankelt.

Het hout accentueert dankzij de warme ondertoon de luxe uitstraling van het kantoor. Ook zorgt dit voor een leuke mix in zware en lichte materialen. Het grid wordt door Sulwhasoo ook gebruikt als display voor hun producten, die met hun vurige ondertonen goed passen tussen de gouden spijlen.

Goud is een prachtige kleur die je interieur zo een chique en feestelijke boost kan geven! Van lampen tot kranen: in de artikelen hieronder vind je onze favoriete manieren om metallic toe te passen in je interieur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Dit kantoor heeft een eindeloos grid van goud
Sluiten