Dit is je to-do list voor de maand mei

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom maken wij elke maand een to-do list voor in huis, die jij zó kan overnemen.

Ben je vorige maand niet overal aan toegekomen? Hier vind je onze to-do list van april nog even terug..

1. Fris je slaapkamer op

Optimistisch als we zijn, gaan we ervan uit dat de temperaturen ook in ons landje gaan stijgen. En dan wordt het wel erg warm onder dat dikke winterdekbed, toch? Tijd om die dikke dekens te verwisselen voor een zomerse variant. Geef je slaapkamer daarom een nieuwe look! Ruim wat rommel op en overweeg eens om je slaapkamer feng shui in te richten.

Hoe pak je dit aan?

2. Maak je terras klaar voor de zon

Misschien stond dit ook al op je to-do list van de vorige maand, maar als je dit nog niet hebt gedaan, dan is het nu tijd! Mei is over het algemeen een zonnige maand en met zoveel vrije dagen (lees: Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren etc.) heb je meer tijd dan ooit om te genieten van het mooie weer. Dus haal je tuinmeubels maar tevoorschijn, veeg de spinnenwebben weg en maak je terras gezellig!

Hoe pak je dit aan?

Bron: Pixabay

3. Moestuin: zaaien en oogsten

Heb jij een moestuin? Dan ben je in maart en april ongetwijfeld al begonnen met zaaien in de kas en kun je halverwege deze maand al de eerste oogst (bietjes en worteltjes) binnenharken. Wacht nog even tot 15 mei met zaaien en planten in de grond, dan weet je zeker dat het niet meer zal vriezen.

Hoe pak je dit aan?

Bron: Unsplash

4. Ga erop uit!

Het leukste onderdeel van de to-do list: het wordt mooi weer, het festivalseizoen is stiekem al begonnen en overal duiken de leukste pop-up events en markten op. Bezoek eens een andere stad in ons landje, maak vakantieplannen, ga naar musea, pak zoveel terrasjes als je kan en struin antiekmarkten af naar unieke finds.

Hoe pak je dit aan?

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand mei
Sluiten