Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips maart 1, 2016

Dit is je to-do list voor de maand maart

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor een nieuwe to-do list. Daarom zetten wij elke maand een aantal to-do’s voor in huis en in de tuin op een rijtje. Zodat jij ze meteen kunt toevoegen aan je lijstje.

Ben je vorige maand niet overal aan toegekomen? Hier vind je onze februari to-do list nog even..

1. Houd een grote opruiming

Het voorjaar is in zicht en dat betekent dat de winkels straks weer vol liggen met de nieuwste collecties. Grote kans dus dat jij je de komende tijd een slag in de ronde wilt shoppen. Maar voor je dat gaat doen, willen we je één advies geven: maak eerst plaats voor nieuwe dingen door oude spullen op te ruimen, te recyclen of te verkopen.

Hoe pak je dit aan?

2. Maak je tuin of balkon klaar voor het voorjaar

De dagen worden langer, je hoort de vogeltjes steeds meer fluiten en af en toe komt de zon al heerlijk door. Hoogste tijd dus om uit je schulp te kruipen en weer eens de tuin of je balkon te verkennen. Dit is ook het moment om je moestuin klaar te maken.

Hoe pak je dit aan?

3. Plan een weekendje weg

Ga je dit jaar niet op wintersport en ben je ook niet naar een warm oord vertrokken deze winter? Dan kan de zomer nog heel ver weg lijken. Ieder mens kan af en toe wel een mini-vakantie gebruiken en misschien heb je geen tijd of geld om ver weg te gaan, maar een weekendje in een andere stad (in eigen land of net over de grens) kan ook al heel relaxed zijn en echt voelen als een paar daagjes away.

Hoe pak je dit aan?

4. Houd de grote voorjaarsschoonmaak

Zoals het gezegde luidt: “maart roert zijn staart” en dat betekent dat we deze maand ongetwijfeld nog wat gure regendagen zullen meemaken. Erg? Welnee, dat is juist het perfecte moment om eens goed de bezem door de kast te halen.

Hoe pak je dit aan?

5. Pak je goede voornemens weer op

Had jij goede voornemens voor dit jaar, maar zijn die ondertussen weer even op de achtergrond geraakt? Geef het nog een kans. Wilde je meer sporten? Of wilde je juist meer tijd besteden aan ontspanning? Wat je voornemens ook zijn, wij helpen je ze te verwezenlijken.

Hoe pak je dit aan?

Bron: Flinders

6. Stap uit je comfort zone met kleurrijke verf

Denk eens na over de kleuren in je huis. Hebben die muren, plafonds en kozijnen al eeuwen dezelfde kleur? Misschien is het eens tijd voor vernieuwing, een colorboost met een totaal andere kleur dan voorheen.

Hoe pak je dit aan?

7. Geniet!

We sluiten de to-do list af met het allerbelangrijkste op deze to-do list: genieten. Ook als je geen weekendje weg kan, zijn er genoeg leuke dingen te doen. Geniet van je huis, vrienden en de kleine dingen in het leven, die je gelukkig maken.

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand maart
Sluiten