Dit is je to-do list voor de maand juli

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom maken wij elke maand een to-do list voor in huis, die jij zó kan overnemen.

Maar voordat je verder gaat.. check nog even de to-do list van vorige maand en streep maar door wat je gedaan hebt. Daarom zijn die lijstjes immers zo fijn, toch?

1. Geef muggen geen kans

Het is zomer en dat betekent dat de muggen jou ongetwijfeld weer een bezoekje zullen brengen. Dus haal die klamboe maar uit de kast en installeer die horren voor het raam, want niets is zo vervelend als een nachtelijke zoektocht naar die zoemende mug.

Hoe pak je dit aan?

2. Werk in de moestuin

Heb je een moestuin? Dan krijg je het druk deze maand. Omdat het in juli erg warm kan worden (althans, daar hopen we nog steeds op), kan je volop gaan oogsten in de moestuin. De nieuwe, kale plekken in de tuin kun je direct weer bezaaien. Hieronder onze tips.

Hoe pak je dit aan?

  • Maai het gras niet te kort en sproei alleen in de ochtend of namiddag i.v.m. de zon
  • Let er op dat je de planten en het gazon genoeg water geeft
  • Sommige groenten, zoals pompoenen, kunnen gaan rotter door de vochtige grond. Leg dan wat stro onder de vrucht!

3. Pak meer zonuren

Of je nou op het platteland woont of middenin de stad; probeer zoveel mogelijk buitenlucht te pakken. Zon maakt vrolijk en gelukkig! Hieronder een paar leuke en slimme tips om meer zonuren te pakken (smeer je wel even goed in!).

Hoe pak je dit aan?

4. Maak je huis vakantie-klaar

Heb je vakantieplannen en betekent dat ook dat je huis een tijdje leeg staat? Zorg ervoor dat inbrekers geen kans krijgen en laat je huis er zo bewoond mogelijk uitzien. Vraag een kennis om op jouw huis te passen of verhuur je huis terwijl jij op vakantie bent.

Hoe pak je dit aan?

5. Eet in de buitenlucht

Jahoor, juli is dé BBQ maand en het moment bij uitstek om een zomers tuinfeest te organiseren of lekker het park op te zoeken voor een picknick! Daarom op de to-do list van deze maand: ga naar buiten.

Hoe pak je dit aan?

6. Style je terras

Heb je een tuin, balkon of (dak)terras? Lucky you! Dan willen we je graag inspireren om deze maand ook die chillplek een fijne look te geven, net als de kamers ín huis.

Hoe pak je dit aan?

7. Ga eropuit

Misschien kun je nog een last-minute vakantie boeken of blijf je gewoon lekker in eigen land; hoe dan ook, je moet er van ons sowieso even op uit deze maand. Al is het maar voor één dag. Daarom een paar leuke (mini-)vakantietips.

Hoe pak je dit aan?

Dit alles kun je natuurlijk het beste noteren op een zelfgemaakte to-do list. Check onze DIY hier.

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand juli
Sluiten