Dit is je to-do list voor de maand december

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom maken wij elke maand een to-do list voor in huis, die jij zó kan overnemen.

Check voordat je verder leest nog even de to-do list van vorige maand en streep maar door wat je al gedaan hebt. Daarom zijn die lijstjes immers zo fijn toch?

1. Breng je huis in de feestsfeer

December is dé feestmaand en dat betekent dat je nu nog meer dan anders je huis gezellig kunt maken. De winkels staan vol met de leukste decoraties en op elke hoek van de straat kun je straks wel een kerstboom kopen. Maar ook als je geen plek hebt voor een boom kun je je huis in de feestsfeer brengen. Wij helpen je een handje. De komende weken zullen we je een overvloed aan kerst- en feestinspiratie geven!
Hoe pak je dit aan?

De mooiste kerstboom uitzoeken

2. Ruim de keuken op

Tip: doe dit ruim vóór de feestdagen en je hebt er de rest van de maand profijt van. Zeker als het kerstdiner dit jaar (wederom) bij jou thuis is. Uitgebreid koken in een rommelige keuken is namelijk niet zo’n goed idee. En als je ervoor zorgt dat je ruim voor de kerst je keuken opruimt, weet je ook direct wat je in de kast hebt staan en wat er nog gekocht moet worden. Denk aan een goede ovenschaal, een werkende keukenmachine of een ruime pan voor tien biefstukken in plaats van één.

Hoe pak je dit aan?

3. Maak je huis klaar voor gasten

Jep, dit lijstje draait voornamelijk om de feestdagen en wat hoort daar ook bij? Logés. Zeker als je familie en vrienden verspreid door het land (of over de wereld) wonen, is de kans groot dat een aantal gasten blijft slapen. Het is dan wel zo fijn dat je ze een bedje kunt bieden, ook als je geen extra kamer over hebt. Een bank kan namelijk ook erg comfortabel liggen.

Hoe pak je dit aan?

Bron: Deasogmia

4. Verwen iemand

Deze maand draait om feestelijkheden, maar ook vooral om samen zijn. Tijdens deze donkere dagen is het extra fijn om tijd door te brengen met je loved ones en even extra lief voor elkaar te zijn. Dat kun je natuurlijk doen met pakjesavond en kerst, maar ook los van al die feestdagen mag je best eens iemand verwennen met een lief berichtje of een speciaal gebaar.

Hoe pak je dit aan?

5. Ga eropuit!

We begrijpen best dat je met deze koude, regenachtige dagen het liefst de zon opzoekt. Maar hé, ook in ons land (of moeten we zeggen: juist in ons land) kan deze tijd heel gezellig zijn. Vooral nu de straten versierd zijn met sfeervolle lichtjes en op menig plein een (kerst)markt staat vol stalletjes met glühwein en warme chocomelk. En dan hebben we het nog niet eens over de pop-up ijsbanen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand december
Sluiten