Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie 1 augustus 2016

Dit is je to-do list voor de maand augustus

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom maken wij elke maand een to-do list voor in huis, die jij zó kan overnemen.

Maar voordat je verder gaat.. check nog even het lijstje van vorige maand en streep maar door wat je al gedaan hebt. Daarom zijn die lijstjes immers zo fijn toch?

1. Houd een grote opruiming en verkoop je oude spullen

Vóórdat je weer gaat shoppen. Als je echt shopverslaafd bent, dan houden we je toch niet tegen om nieuwe aankopen te doen. Maar we willen toch een poging wagen en je aanraden eerst eens door al je oude spullen heen te gaan. Verkoop alles wat je niet meer nodig hebt. Pas daarna mag je weer iets nieuws kopen en als je een beetje slim bent, kijk je eerst nog even of je iets in de sale kunt scoren, want augustus is SALE-tijd!

Hoe pak je dit aan?

2. Werk in de (moes)tuin

Vaste prik op onze to-do list is het werken in de tuin. Tja, die tuin groeit nu eenmaal altijd door en neemt geen vakantie in de zomer. Het kan in de maand augustus erg warm worden, maar toch neemt de groei van de meeste gewassen al wat af. Ga je op vakantie? Verzorg de tuin (en vooral het gras) dan van tevoren wel even goed zodat je niet thuiskomt in een wildernis.

Hoe pak je dit aan?

  • Maai het gras regelmatig, maar pas op dat je dit op warme dagen pas later op de avond doet als de zon weg is om verbranding te voorkomen.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen zodat de planten niet onnodig energie steken in het aanmaken van zaden.
  • In de moestuin: augustus is oogstmaand. De moestuin loopt waarschijnlijk over van de verse groenten en dit is dus een mooi moment om met vrienden het e.e.a. uit te wisselen. Veel water geven, mesten, onkruid wieden, opschonen en netjes maken.

3. Haal planten en bloemen in huis

Overal vind je nu mooie bloemen in bloei. Pluk een willekeurig veldboeket in het wild, kijk langs de weg, in het park of ga langs bij een bloemenstal voor een groot boeket zonnebloemen, een toffe plant of misschien heb je zelfs ruimte voor een boom in huis.

Hoe pak je dit aan?

4. bereid je voor op een nieuwe start

We willen je echt niet uit je vakantiegevoel halen, maar we doen het toch even. Het einde van augustus betekent voor velen ook een terugkeer van vakantie en een nieuw begin: een nieuw studiejaar of back to work. Natuurlijk mag je nog helemaal in de vakantiesfeer blijven. Probeer dat vooral vast te houden, maar bereid je tegelijkertijd alvast voor op wat komen gaat.

Hoe pak je dit aan?

5. geniet zoveel mogelijk van de buitenlucht

Dit is misschien wel het belangrijkste puntje op de lijst: geniet! Augustus zal ongetwijfeld nog een mooie zomermaand worden en in Nederland geldt: als het mooi weer is, moet je het er meteen van nemen voordat het weer over is. Waar je ook verblijft deze maand en met wie je ook bent, ook als je alleen bent, ga lekker naar buiten!

Hoe pak je dit aan?

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand augustus
Sluiten