Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 18 november 2015

Dit is wat er gebeurt als interieurontwerpers hun eigen kantoor designen

Meestal maken interieurontwerpers vooral plannen voor anderen, maar uiteindelijk hebben zij zelf natuurlijk ook een plek nodig om te wonen, werken & leven. De ontwerpers van Circle Line interiors, een bedrijf uit Oekraïne, mochten hun eigen kantoor ontwerpen. Wij waren erg benieuwd wat er gebeurt als ze opeens zowel klant als ontwerper zijn en samen een plan moeten aanleveren.

Het pand was in eerste instantie een grote open ruimte, een beetje als een fabriek. Hoge plafonds, een betonnen constructie, kortom: een plek met veel ruimte voor creatieve in- en opvulling. Laten we maar gauw de beelden bekijken..

De ontwerpers maakten in een deel van het kantoor een verhoging, waar zij werkplekken creëerden. Aan het raam maakten zij een extra lange en breden vensterbank als bureau, waaraan ze kunnen werken met uitzicht naar buiten.

Ook de hond kreeg een prominent plekje in een speciaal hondenbed.

De rest van het kantoor is opgedeeld in kleine knusse zithoekjes. Hier kun je bijvoorbeeld even zitten voor een koffie meeting of met collega’s overleggen.

Slim: de interieurontwerpers maakten houten delen over de armleuningen van de sofa’s. Zo kun je makkelijk even iets noteren bijvoorbeeld (of gebruik het als bijzettafeltje voor je kopje koffie).

De keuken zit verstopt in het glazen huis, waar ook een lange eettafel staat. Doordat het glas mat is, heb je vanuit de rest van het kantoor geen afleiding van etende mensen, wat wij best wel slim vinden.

Bekijk ook wat er gebeurt als architecten hun eigen huis gaan bouwen.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Dit is wat er gebeurt als interieurontwerpers hun eigen kantoor designen
Sluiten