Geert Remmelink
Geert Remmelink Diy 6 jul 2016

Dit is wat er gebeurt als een professional IKEA producten hackt

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er IKEA hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Deze week pakken we het net even anders aan en laten we zien wat er gebeurt als je een designer IKEA producten laat ‘hacken’. Ontwerpster Maaike Fransen werd uitgedaagd door designbureau Space10 om een eigen draai te geven aan IKEA meubels. IKEA hacks zijn razend populair onder DIY’ers en juist daarom was het wel interessant om eens een ontwerper aan de haak te slaan voor zo’n IKEA hack. Zij ging aan de slag en maakte van standaard IKEA meubels ware kunstobjecten: een heel groot luchtkussen en een werkplek voor luie mensen.

hack 1: The Cloud

Bij The Cloud denken wij al snel aan ‘het internet’ waar we al onze foto’s en documenten opslaan, maar voor Maaike is The Cloud iets heel anders. Het is de naam van haar eerste IKEA hack. Voor deze hack verzamelde ze een aantal (opblaasbare) speelgoedballen van IKEA, die bijeengehouden worden door zwarte banden. Klinkt al heel leuk, maar Maaike was nog niet tevreden. De rubberen look en feel van de ballen vond ze niet zo tof, dus legde ze een wit deken (uiteraard van IKEA) over de ballen. Van een klein trapje maakt ze een springplank, waarvan je zo het zachte bubbel-ballenbad induikt!

hack 2: Werkplek voor luie mensen

Het ziet er een beetje uit als een ziekenhuisbed, maar in werkelijkheid gebruikte Maaike voor deze hack de winkelwagens van IKEA. Nee, die zijn niet te koop, dus we waarschuwen je ook bij dezen: do not try this at home. Verder gebruikte ze twee LACK tafels om een bureau te maken. Ze naaide een aantal handdoeken aan elkaar als rugsteun en vulde die op met de vulling van een kussen. Voor de bureaulamp gebruikte ze een make-up spiegel!

ZELF AAN DE SLAG MET IKEA PRODUCTEN
Maak van een plastic zitje een stoer betonnen meubelstuk of geef een oud vloerkleed een fijne nieuwe look!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.space10.io

Reageer op artikel:
Dit is wat er gebeurt als een professional IKEA producten hackt
Sluiten