Design 9 aug 2015 Renée Leeuw

Dit is misschien wel de mooiste coffeeshop van Nederland

Nu moeten we meteen eerlijk toegeven dat wij zelden een coffeeshop instappen en dat we dus moeilijk kunnen beoordelen wat de mooiste coffeeshop van Nederland is. Maar van de buitenkant zien de meeste shops er vaak ietwat louche en (in Amsterdam) vooral heel toeristisch uit. Bij Hi/Lo in Utrecht hebben ze het in elk geval totaal anders aangepakt. Daar is Workshop of Wonders namelijk verantwoordlijk voor het design en dat pakte heel goed uit.

De ontwerpstudio kreeg als opdracht een plek te ontwerpen waar gasten een jointje kunnen roken in een high-end tent en tegelijkertijd in een veilige, huiselijke sfeer met Arabische elementen. Het resultaat is Hi/Lo, ofwel heaven & hell. Twee ruimtes, die ontworpen zijn voor de verschillende fases van een space.

roomed-coffeeshop1
roomed-coffeeshop8
roomed-coffeeshop9
roomed-coffeeshop11

Heaven
Deze ruimte is geïnspireerd op voorbijrazende wolken in de lucht. De ruimte is licht en de ontwerpers kozen voornamelijk voor glas, staal en leer in het design. De glazen panelen zijn voorzien van wolkenpatronen om de plek luchtig en ‘airy’ te houden. Het gele, ronde raam stelt de zon voor.

roomed-coffeeshop2
roomed-coffeeshop5
roomed-coffeeshop4
roomed-coffeeshop7

Hell
De hell is geïnspireerd op Oosterse & Arabische elementen. De ruimte is donker en mysterieuzer. Je ziet hier veel Marokkaanse dienbladen, je zit hier op tapijten of op leren poefen. De toiletten zijn afgewerkt met tadelakt, een stucwerk dat veel gebruikt wordt in Marokkaanse badhuizen.

roomed-coffeeshop

Vaak kun je heel wat interieur inspiratie opdoen bij winkels en restaurants.

de mooiste coffeeshop van nederland

Wat denk jij? Is dit de mooiste coffeeshop van Nederland?

Reageer op artikel:
Dit is misschien wel de mooiste coffeeshop van Nederland
Sluiten