Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 1 januari 2016

Dit is je to-do list voor januari

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand. Wat? Het begin van een nieuw jaar! Voor velen betekent de start van het nieuwe jaar ook dat het lijstje met goede voornemens afgewerkt gaat worden en vaak stagneert dat al na een paar weken, of zelfs dagen. Tja.. daarom maken wij elke maand een to-do list. Dan kun je jezelf er namelijk weer even aan herinneren dat het tijd is om bepaalde taken uit te voeren.

Check voordat je verder leest nog even de to-do list van vorige maand en streep maar door wat je al gedaan hebt. Daarom zijn die lijstjes immers zo fijn toch?

1. Bespaar

Voor velen zal december een dure maand geweest zijn vol feestjes, dinertjes, cadeaus en dus een hoog uitgavenpatroon. Niet erg, want je hebt ervan genoten (hopelijk) en daarom wordt het minder zwaar om januari iets rustiger aan te doen. Dat betekent niet dat je nu helemaal geen leuke dingen mag doen, maar een beetje besparen is niet overdreven. Daarmee bedoelen we natuurlijk geld besparen, maar ook een beetje extra denken om het milieu.

Hoe pak je dit aan?

2. Maak ruimte voor je goede voornemens

Hoewel op ons lijstje alleen maar voornemens voor in huis staan, kunnen we ons zo voorstellen dat velen ook de ‘standaard’ new year’s resolutions op hun lijstje hebben gezet. Daarmee bedoelen we het voornemen om gezonder te leven, meer te sporten, minder te stressen, vaker op te ruimen en schoon te maken en minder te snoepen. Uiteraard moedigen we dat keihard aan en helpen we je graag een beetje om die voornemens vol te houden. Het kan een heleboel helpen als je je huis dan ook inricht naar jouw voornemens.

Hoe pak je dit aan?

3. Doe de after-feestdagen-opruiming

Heb je de feestdagen thuis vooral feestend doorgebracht en kwam je niet echt aan opruimen toe? Dat snappen we best, maar dan is het nu wel tijd om weer even alles op orde te maken. De kerstboom mag officieel nog tot 6 januari blijven staan, maar als zijn takken echt gaan hangen, kan die ook beter de kamer uit.

Hoe pak je dit aan?

4. Geef de badkamer een goede schoonmaakbeurt

Natuurlijk maak jij (of iemand anders) de badkamer wekelijks wel schoon, maar eens in de zoveel tijd vraagt de ruimte wel om een echt goede schrob-beurt. Daar ga je deze maand tijd voor maken.

Hoe pak je dit aan?

5. Have fun!

We sluiten de to-do list van januari met een leuke to-do: have fun! Dat klinkt misschien heel logisch, maar soms kun je dat nog weleens vergeten. Vooral als je het heel druk hebt of last hebt van een winterdipje tijdens de koude wintermaanden. Daarom geven wij je graag even een reminder.

Hoe pak je dit aan?

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor januari
Sluiten