Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie september 1, 2016

Dit is je to-do list voor de maand september

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom maken wij elke maand een to-do list voor in huis, die jij zó kan overnemen.

Check voordat je verder leest nog even de to-do list van vorige maand en streep maar door wat je al gedaan hebt. Daarom zijn die lijstjes immers zo fijn toch?

1. Organize je werkplek

September betekent voor velen dat de vakantie over is en dat ‘het normale leven’ weer begint. Je zal weer aan de slag moeten en dat gaat het best in een opgeruimde werkplek. Tijd om dus eens goed door al je spullen te gaan en een mooi plekje voor jezelf te creëren waar je in alle rust kunt werken.

Hoe pak je dit aan?

2. Ga je op kamers? Dit moet je weten

Een nieuw studiejaar betekent ook dat een grote groep studenten op kamers gaan wonen. Misschien ben jij er wel één van of is het tijd dat jouw kids het huis uit gaan. Het is hoe dan ook een spannende periode! Om je een beetje op weg te helpen bij het inrichten van je studentenkamer en je nieuwe studentenleven, zetten wij wat handige tips op een rijtje.

Hoe pak je dit aan?

3. Is de buitenkant van je huis toe aan een nieuw verflaagje? Dit is het moment

De zomermaanden zijn perfect voor wat schilderwerk buiten. De temperatuur moet namelijk tussen de tien en dertig graden liggen én het moet droog zijn. Nu zijn we optimistisch en gaan we er vanuit dat we een heerlijke nazomer krijgen deze maand. Dus géén regen en een lekker zacht zonnetje: de ideale omstandigheden voor een verfbeurt. Zet die maar vast op je to-do list!

Hoe pak je dit aan?

  • Test eerst de vochtigheid van de ondergrond door een stukje plasticfolie op het hout te plakken. Blijft er condens op het folie? Dan is het hout te vochtig om te schilderen.
  • Werk voor de zon uit en schilder nooit in fel zonlicht om te voorkomen dat de verf opbrandt. Dus start in de ochtend met schilderen van de westkant en bewaar de oostkant voor de middag. Schilderwerk aan de zuidkant van het huis kun je beter op een minder zonnige dag doen.

4. Begin aan een creatief DIY-project

Een zelfgemaakt item in huis is zó veel leuker en maakt je interieur een stuk persoonlijker. Daarom willen wij je vragen om deze maand te beginnen aan een nieuwe doe-het-zelf-project. Ook als je niet zo handig bent, kun je deze klusjes klaren. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Hoe pak je dit aan?

5. Werk in de (moes)tuin

Een nieuwe maand betekent ook weer een nieuwe checklist voor de tuin. Wat mag er allemaal geoogst worden? Kun je al snoeien? En hoe zit het met zaaien? Kan dat eigenlijk nog wel in de nazomer? Wij zetten de belangrijkste do’s & dont’s op een rijtje.

Hoe pak je dit aan?

  • Wat kun je zaaien en planten? Veldsla, winterspinazie, boerenkool en aardbeien (de laatste voor volgend jaar).
  • Bestel alvast wat voorjaarsbollen. De eerste kunnen deze maand al de grond in.
  • Snoeien: de buxus en coniferen.
  • Oogsten: courgettes, bonen, appels, peren, kruiden.
  • Maaien: niet te kort om verbranding te voorkomen.

6. Geniet nog even van de mooie nazomerdagen

We sluiten de to-do list af met een optimistische ‘do’. Wij gaan namelijk uit van een mooie en lange nazomer waarin we nog veel buiten kunnen zitten. Ruim het terras daarom nog niet op, maar maak je tuin, balkon of terras juist nog extra gezellig voor de warme septemberdagen.

Hoe pak je dit aan?

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand september
Sluiten