Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie 1 oktober 2016

Dit is je to-do list voor de maand oktober

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom maken wij elke maand een to-do list voor in huis, die jij zó kan overnemen.

Check voordat je verder leest nog even de to-do list van vorige maand en streep maar door wat je al gedaan hebt. Daarom zijn die lijstjes immers zo fijn toch?

1. Maak je huis klaar voor de herfst

Officieel is de herfst al begonnen, maar gelukkig mogen we deze dagen nog volop van de najaarszon genieten. Des te meer redenen om je huis nú te checken (zowel buiten als binnen) en voor te bereiden op minder gunstig weer. Daarnaast kun je je interieur ook meteen een najaarslook geven!

Hoe pak je dit aan?

Bron: Flickr

2. Maak je tuin klaar voor de herfst

Heb jij een tuin of balkon? Geniet zo lang mogelijk van de buitenlucht. Met een dikke trui aan is het namelijk nog prima vertoeven buiten. Maar ook als je geen tuin of balkon hebt, zijn er redenen genoeg om naar buiten te gaan!

Hoe pak je dit aan?

3. Knap de hal op

Elke maand staat een bepaalde ruimte in huis centraal op onze to-do list. In oktober is de hal of gang aan de beurt, omdat deze ruimte noodzakelijk mee verandert met het seizoen. Wat ga je nodig hebben in de herfst? Juist. Paraplu’s, sjaals, regenjassen en rubberen laarzen. Die dunne zomerjas kun je ondertussen wel weg hangen (sorry).

Hoe pak je dit aan?

4. Get creative!

Regenachtige dagen zijn de perfecte momenten om lekker aan de slag te gaan met DIY projectjes. Zelfs als je niet gezegend bent met enorme handigheid, want geloof ons: er zijn genoeg doe-het-zelf projecten te vinden voor onhandige creatives. Wij zetten een paar leuke herfst ideeën op een rij. Lees voordat je begint eerst even onze DIY do’s en don’ts!

Hoe pak je dit aan?

5. Ga eropuit!

Dat de vakantieperiode en het zomerweer achter ons liggen, wil niet zeggen dat je maar bij de pakken neer moet zitten. Juist nu zijn er onwijs veel leuke dingen te doen. En als je in de zomer niet weggeweest bent, mag je jezelf best trakteren op een citytrip (in eigen land of over de grens).

Hoe pak je dit aan?

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand oktober
Sluiten