Dit is je to-do list voor de maand juni

Elk begin betekent een frisse start met nieuwe kansen. Zo ook het begin van een nieuwe maand en voor ons betekent dat de hoogste tijd voor nieuwe lijstjes. Daarom maken wij elke maand een to-do list voor in huis, die jij zó kan overnemen.

Check voordat je verder gaat nog even de to-do list van de maand mei en streep maar door wat je al gedaan hebt. Daarom zijn die lijstjes immers zo fijn toch?

1. Schilder de buitenkant van je huis

Als de buitenkant van je huis nodig toe is aan wat nieuw schilderwerk, dan kun je daar nu het best mee beginnen. In principe geldt dat een temperatuur tussen de tien en dertig graden Celsius prima is, maar je moet uiteraard wel rekening houden met de weersomstandigheden. Ga niet schilderen als er regen voorspeld wordt en schilder ook niet in de felle zon.

Hoe pak je dit aan?

  1. Test eerst de vochtigheid van de ondergrond door een stukje plasticfolie op het hout te plakken. Blijft er condens op het folie? Dan is het hout te vochtig om te schilderen.
  2. Werk voor de zon uit en schilder nooit in fel zonlicht om te voorkomen dat de verf opbrandt. Dus start in de ochtend met schilderen van de westkant en bewaar de oostkant voor de middag. Schilderwerk aan de zuidkant van het huis kun je beter op een minder zonnige dag doen.
  3. Zorg voor een goede voorbereiding

2. Ruim de hal op

De gang of hal kan nog weleens een verzamelplaats van iedereen zijn rommel worden. Jassen, schoenen, hoeden, sjaals, paraplu’s, handschoenen en andere accessoires laat je gemakkelijk slingeren in de hal, omdat je daar immers binnenkomt. Die winterse accessoires heb je natuurlijk helemaal niet meer nodig in juni dus tijd om de gang maar eens op te ruimen!

Hoe pak je dit aan?

3. Werk aan de tuin

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe to-do list voor de tuin, want met de stijgende temperaturen moet je weer anders omgaan met de planten, bomen en je gazon. Ook kun je in juni al flink wat oogsten, YES!

Hoe pak je dit aan?

  1. Moestuin: tomaat, paprika, pompoenen, courgettes, sla en maïs mogen uit de kas en in de tuin geplant worden.
  2. Kruidentuin: plant deze kruiden voor zomerse cocktails uit eigen tuin.
  3. Snoeien: knip de hagen, snoei de buxus (als je dit nog niet hebt gedaan) en verwijder uitgebloeide bloemen.
  4. Oogsten: zomerworteltjes, rode bietjes en tuinbonen kun je deze maand al oogsten.
  5. Verzorgen: wees voorzichtig met mest, blijf onkruid verwijderen en blijf voldoende water geven, vooral als de temperatuur stijgt.
  6. Gazon: maai het gras wekelijks

4. Organiseer een BBQ of tuinfeest

Yes, het BBQ seizoen is nu écht geopend en hoewel het in Nederland altijd wisselvallig weer kan zijn, hebben wij goede hoop dat we deze maand genoeg mooie zomeravonden gaan meemaken. Dus als je een tuin of dakterras hebt, kun je vanaf nu zeker wel een BBQ of feest geven!

Hoe pak je dit aan?

5. Maak je terras klaar voor de zon

Zorg ervoor dat je de zonnestralen direct pakt op een fijn terras, jóuw fijne terras. Vervang je oude bistro stoeltjes, veeg de spinnenwebben weg, veeg je terras aan en zet een leuke bloempot op tafel! Of je nou een klein balkonnetje hebt of een riant (dak)terras; zodra de zon schijnt ben je blij met je plekje buiten, zeker als je er ook kunt genieten van de fijne styling.

Hoe pak je dit aan?

6. Vakantie in eigen land

Baal je een beetje dat je niet op vakantie gaat dit jaar? Of duurt het nog wel even voordat je richting de zon gaat? Of het nou mooi of slecht weer is; je kunt altijd de auto of trein pakken voor een mini-vakantie in eigen land. Wij geven je wat inspiratie voor het leukste puntje op de to-do list van deze maand.

Hoe pak je dit aan?

Reageer op artikel:
Dit is je to-do list voor de maand juni
Sluiten